Kazdy ma inny gust. Ja wole mix pve i pvp. Nie chce czystego pvp, inaczej gralbym w FPP jak wiele lat temu. Niestety czyste pvp mnie nudzi. Nie chce rowniez czystego pve inaczej gralbym w gry takie jak Ghotic, Nwn2 etc. Tu rowniez niestety, poniewaz czyste pve tez mnie nudzi. Od mmorpg oczekuje dobrego swiata pve w ktorym mozna prowadzic pvp miedzy gildiami, albo jeszcze lepiej frakcjami. (RvR)
Oczywiscie jestem wstanie was zrozumiec ze wolicie miec lv 80 w pare dni i tylko prowadzic pvp ale cos takiego jest bliskie zeru aby Funcom to wporowadzil z czystego punktu marketingowego. Czas to pieniadz. Im wiecej czasu bedziecie grac, tym wiecej Funcom zarobi. To jest normalne w grach mmorpg i nie ma sie co temu dziwic czy nawet oburzac. Co innego jakby zrobili 25-40dni do max lv. Wtedy to juz bym byl bardzo przeciw czemus takiemu. A znam i takie gry ktore czegos takiego wymagaja
Czas lewelowania byl zmniejszony na potrzeby general beta i kazdy sobie chyba podswiadomie z tego zdawal sprawe. Nigdzie nie bylo napisane ze aoc ma byc pure pvp. Bardziej mozna bylo oczekiwac mix pvp i pve + siege endgame + raid endgame. I tak wlasnie to wyglada w tej chwili. Fakt 90% content dla endgame, oraz inne dodatki jak itemy, spellweaving, high res textury, dx10 i nowe efekty graficzne, wersja 64bit etc etc maja byc dopiero dostepne w wersji retial
Mmorpg z zalozenia ma byc zjadaczem czasu. Tor masz racje ze mam duzo czasu na mmorpg ale to glownie dlatego ze mam prace ktora pozwala mi na elastycznosc tak dlugo jak uporam sie z projektem szybko
14dni wydaje mi sie calkiem wporzadku patrzac na to ile xp dostaje sie w tej chwili za questy i moby. Nie opuscilem jeszcze zadnego questu
Jezeli lv trwalo by 4 dni ludzie robili by moze 10% tych questow a reszta byla by dawno szara. 14 dni to naprawde nic w porownaniu do takich gier jak L2, Eq2, Eve... moglbym tak wymieniac.
Jedyne gry ktore oferuja niedlugie pve albo jego brak wlasciwie i prosto do pvp to fury czy guildwars. Nawet Shadowbane wymagal tygodni farmowania (bez questow) aby dobic max lv. Jedynym wyjatkiem od tej reguly chyba byl i nadal wlasciwie jest Daoc choc i tam lewelowanie troche trwa.