Bug ze zwierzętami został naprawiony - teraz gra to dopiero pokazuje swoje pazurki.
A w nocy boję się wychodzić z domu, bo nie wiem czy trafię z powrotem do niego. Na prawdę nie znam innej gry, w której noc byłaby tak ciemna jak w Wurmie( a mglista noc to już w ogóle koszmar
). W dodatku wszędzie są wilki( jednego pokonam, ale to ledwo jak na razie) i niedźwiedzie, a te do łatwych nie należą - daje to dobry pretekst do zżycia się z sąsiadami - community w tej grze jest świetne.
Niektórzy gracze się skarżą, że zwierzęta przechodzą przez zamknięte drzwi, bramy - jeden dostał nawet "prezent" w postaci champion black beara. xD To jest na całe szczęście bug, który dotyczy tylko niewielkiej grupy osób.
Jeszcze słowo o grafice - tak, gdy się ustawi efekty( bardzo dużo ustawień do wyboru) prawie na maksimum, to na prawdę świat wygląda bardzo dobrze - bardzo, bardzo gęsty las( oczywiście jeśli jest taki w okolicy
), ładnie wyglądająca woda etc. Ale trzeba mieć mocny sprzęt. Co mnie najbardziej kłuje w oczy, to animacje. Jest ich niewiele. W walce w ogóle - wszystko trzeba czytać z loga, a jakby ładnie wyglądało gdyby zamiast czytania było widać np taki przebieg walki coś:
-uderzasz nogą niedźwiedzia, ale nie odnosi obrażeń
-parujesz mieczem lewą łapę niedźwiedzia
-próbujesz ciąć mieczem tors niedźwiedzia ale pudłujesz
-niedźwiedź uderza cię boleśnie w lewe ramię prawą łapą
itd.
Jako, że modeli postaci nie ma dużo, to może devsi się zabiorą za animacje w przyszłości.
Podoba mi się za to system odnoszonych ran.