Hej.
Jestem na kupnie PS3 ale po zapoznaniu sie z oferta telewizorow stwierdzilem ze za dobry zestaw tv+ps3 musialbym wydac za duzo pieniedzy.
Poniewaz moj PC jest dosc potezny wpadlem na pomysl kupna lepszego niz moj 17 cali monitora z wejsciem HDMI i podpieciem ps3 do niego.
Aby monitor obslugiwal full HD musi miec rozdzielczosc natywna 1920x1200 (full HD to 1920x1080) - taka rozdzielczosc to 24 cale wzwyz z tego co wiem, cena takich monitorow to okolice 1500 zlotych (samsung, NEC) wiec wszystko jest ok. Monitory ktore mnie interesuja maja oczywiscie wejscie HDMI.
Spotkalem sie natomiast z ciekawostka. Podobno nie do kazdego wejscia HDMI mozna podpiac konsole. Chodzi ponoc o to ze monitor musi obslugiwac HDCP. Nie znalazlem w specyfikacji zadnego monitora, ani u dystrybutora ani w sklepie, czy ktorys z nich obsluguje HDCP czy nie, wiec nim bede dzwonil do nich postanowilem zapytac tutaj.
Czy HDCP to standard do tego stopnia ze wszystkie wspolczesne monitory go obsluguja, czy moze trzeba pytac przed zakupem?
Probowal ktos podlaczac PS3 do monitora? Z jakim skutkiem?
I zupelnie na marginesie, jesli to komus ma cos pomoc - monitor na ktory sie czaje wyglada tak:
http://www.apollo.pl/store/show_detail/43740
Z gory dzieki.