Cytuj:
Na forum oficjalnym w dziale PVP tocza sie dyskusje nt. penalties/rewards, ale oczywiscie jest spora grupa osob, ktora twierdzi, ze przetelportowanie ich do najblizszego respawna to jest wystarczajace penalty i roztaczaja czarne wizje jak to oni i reszta ludzi zrobia mass /ragequita, bo nie beda w stanie zniesc faktu, ze w grze reklamowanej od poczatku jako hardcore'owa, za porazke trzeba w jakis sposob zaplacic.
Dlatego im więcej się wciągam w eve (po raz n-ty) tym dłużej sądze że tam zostane na dłużej, grze daleko do ideału ale rozwiązania jeśli chodzi o PvP odpowiadają mi w 100%.
Gracze też jacyś inni, tam jakoś nikt nie płacze że ze śmiercią traci wszystko a 'respawn' ma się często klilkanaście miunut drogi od pola walki etc.
Cytuj:
Nie chce za bardzo bronic tej gry, bo jej w ogole nie znam, ale nie uwazacie, ze z ocenami PvP trzeba poczekac do 80 lev ? Wydaje mi sie, ze tu moze byc podobnie jak w WoWie w tym sensie, ze tam rowniez nikt nie traktowal PvP przed 60 i teraz 70 poziomem, na powaznie.
No właśnie to jest najwieksza ściema jaką producenci wciskają graczom, wmawiają im że trzeba czekać z funem do x levelu . A jak ja chce mieć fun i cel w pvp od początku do końca gry ?
Tłumaczenie się wowem to też niezbyt trafne, wow to naprawde bardzo kiepska gra jeśli chodzi o system pvp, ja spodziewałem się że AoC będzie o pare klas lepszy. Jak narazie jest na porównywalnym poziomie, jeśli nie gorszy.
Cytuj:
Powinny byc nagrody, ktore zmotywuja ludzi do PvP. Motywacja marchewki, a nie kija.
Jeśli przez nagrody mówisz o punktach honoru, krwawych pieniążkach czy innych takich bzdetach to się niezgadzam, kolejne ogłupiające, nierealistyczne rozwiązania. Nagrodą powinno być same pozbycie sie wrogiego celu z naszego otoczenia,ewentualnie jego ekwipunek bądź jego część.