Deshroom napisał(a):
Razel napisał(a):
Deshroom nie uogolniaj, nie kazdy pracuje kolo swojej poczty
Kazdy tak ma. chyba nie rozumiesz, jak zamawiasz na adres pracy i zostawia Ci awizo to poczta na której zostawia jest najbliższą pocztą przy Twojej pracy. To gdzie mieszkasz nie ma znaczenia.
paczka jest na firmę i nazwisko i nie wiem gdzie pracujesz ale u mnie paczke dl amnie rozpakowywuje zawsze ja osobiście
Perin pracuje i pisze cos o proszeniu si ekuriera, przeczytaj
nie wiem w jakiej firmie Ty pracujesz i jakie panują w niej zasady ale z tego co można wywnioskować jest to coś małego z luźnymi procedurami. U mnie osoba uprawniona do odbioru korespondencji ma specjalne upoważnienie i nie ma mowy żebym sobie poszedł na pocztę i odebrał awizo, bo awizo zostawi listonosz na zakład pracy, a nie na moje nazwisko. Natomiast sekretaria ktory mniewa i po 200-300 przeslyk dziennie potrafi cos otworzyc mechanicznie nie zwrociwszy uwagi na fakt, iz tam pisze jak byk ze ma dojsc do mnie nietknięte, moge sie z nimi poklocic po fakcie tylko po co?
Kurier odbierając przesyłki przede wszystkim ustala sobie trasę tak aby dostarczyć przesyłki najbardziej efektywnie - wyjeździć najmniej kilometrów. Kurier nie dostaje kasy za awizo wiec faktycznie woli podjechać do zakładu pracy gdzie zostawi przesyłkę choćby sekretarce. Akurat jak pracuje masterlnik wiem dokładnie, moja dziewucha pracowała tam przez 2 lata. (m.in dlatego nie zamawiam nic do pracy, po co skoro zna sie kuriera?)