ElPolaccoBandito napisał(a):
Grafika, jak dla mnie Tortage Island jest w rozsypce. Nader często tekstury w wysokiej rozdzielczości wczytują się dopiero jak podejdę na metr do obiektu albo się w ogóle nie wczytują,
Hmm po doswiadczeniach wydaje mi sie, ze odpowiadaja za to dwie opcje.
1. Ogolny zasieg "widzenia" - bodajze do 4km
2. % rysowanie wysokiej jakosci tekstur.
Nie wiem czy te % rysowanie, nie jest liczone od wybranego zasiegu. Jesli ktos wybral, ze widzi np. 300m i do tego 50 % to wysokiej jakosci tekstury zaczna mu sie rysowac od 150m.
Choc oczywiscie tez mam wrazenie, ze wydaje sie to troche zbugowane, ale jak dla mnie nie jest to nic krytycznego - kwestia patcha. U mnie ten problem prawie nie wystepuje - w EA byl bardziej bolesny, wiec na moj gust cos juz tam poprawili, choc przydaloby sie jeszcze
-------------------
Poza tym problemem w AoC jest to, ze ludzie w niego chca grac na paroletnich kompach. Te znaki zapytania pojawiajace sie najpierw, sa wlasnie efektem zamuly waszych kompow. Jasne mogloby byc lepiej, ale tak to jest jak ktos z 1,5gb ramu chce grac w gre, w ktorej jak sie stanie na gorze to widac to co jest 4 km (!!!!!) dalej - i co wazniejsze mozna tam normalnie dojsc (polecam odwiedzic Wild Lands zanim ktokolwiek zacznie jeczec o grze, ze "zamknieta" i inne brednie)
--------------
Jak dla mnie, gra jest po prostu genialna. Swietny klimat, wspaniale questy (znajdujesz suknie laski X, oddajesz ja Y gosciowi i on zaczyna podejrzewac, ze to zabil ja maz, ktory dowiedzial sie, ze zona zdradzala go z kochankiem. Idziesz wiec do meza, ale widac, ze nie jest on typem mordercy. Ktostam inny poleca Ci pogadac z siostra no i od niej dowiadujesz sie, ze panna X byla dziksza niz miejskie prostytutki i przebywala z jakims hmm garnizonem zolnierzy i koniec koncow zabil ja pewnie jakis zolnierz, jeden z wielu, ktoremu sie oddawala. Wracasz do kochanka, on dowiaduje sie prawdy, no i bardzo zmartwiony tym czego sie dowiedzial, wraca do zycia. Znajdz mi ktos w wowie takie questy.....) - jak to nie jest klimat to ja chyba nie wiem co to jest klimat. Polowa nienauczona czytac questow i dlatego "nieklimatycznie".
Coraz czesciej mam wrazenie, ze WoW zabil rynek MMO i ludzie maja takie klapki na oczach, ze szkoda nawet argumentowac. Lepiej robic questa gdzie trzeba zebrac 30 zebow tygrysow, no i po zabiciu 50 tygrysow, okazuje sie, ze mamy 2 zeby (reszta tygrysow widac bezzebna ;p)...