Hm, zaczalem grac 23, mam 19 level i wyszedlem juz z Tortage.
Ogolnie wydaje mi sie ze gra ma potencjal, aczkolwiek na razie jest masa rzeczy do zrobienia.
Najbardziej chyba kuleje grafika, tzn nie jest slaba ale niestety wymaga niezwykle mocnego sprzetu jak na to co prezentuje. Natomiast zjechanie detali na taki poziom zeby bylo jako tako plynnie straszliwie pograsza grafike. Mysle ze sa to w stanie dopracowac, bo ta gra powinna chodzic plynnie na sprzecie na ktorym crysis dziala bez problemow.
Kolejna rzecz to leveling - na obecny stan gry wlasciwie mozemy tylko questowac, nie wiem od kiedy mozna cwiczyc profesje, jednak ciagle robienie questow w jednej zonie, poto zeby dobic tego 20 levela jest troszke nudne. W czasie gry nie mialem jakos ochoty na pvp, po ciaglych gankach na respawn poincie.
W tej grze questing to taki troche bardziej urozmaicony grind, ale jednak grind. Nie chce przez to powiedziec ze grind jest ble itp, bo zawsze byla to podstawa mmorpg, ale przydaly by sie jakies odskocznie od tego.
Pozostaje miec mi nadzieje ze pozniej gra robi sie bardziej urozmaicona no i oczywiscie endgame tez zapowiada sie ciekawie.
Swoja droga to tak samo jak gry sie zmieniaja, zmieniaja sie tez gracze. Sadzac po chacie OOC jakies 60% graczy to byli gracze wow-a, widzialem juz "dirge spam", ktos nawet probowal sprzedac enchant mongoose
Aoc ma oczywiscie bardzo ciezki start, chciazby z tego powodu ze wow wyznaczyl bardzo wysoki standard obslugi, oraz przyzwyczail graczy do pewnej roznorodnosci i stabilnosci w dzialaniu. Oczywiscie tez typowy gracz wow-a ktory spedzil przy niem 1+ rok bedzie mial znacznie wyzsze wymagania niz taki ktory dopiero zaczyna.
Ja osobiscie kupilem aoc jako odskocznie od wow-a. Bede powoli levelowal postac w czasie gdy w wowie bedzie zastoj i oczekiwanie na wotlk. W momencie gdy wyjdzie wotlk aoc powinien byc juz w miare dopracowany i "rozpracowany", wtedy pewnie dopiero bedzie mozna w jakis sposob powiedziec co jest lepsze.
Pozdrawiam