Kyal, ja nie widzę sensu ''dyskusji''. Wyraziłem swoje zdanie i nie zamierzam obalać argumentów w stylu "Chce gankować i ch..." . Dlatego wybrałem PVP RP. Chcę grać pvp, ale z głową. Irytuje mnie, przepraszam za wyrażenie ''dzieciarnia''. Nie chcę nikogo urazić, to jest moje zdanie, że uważam takie zachowanie za dziecinne. Mogę się mylić.
Ci co są oburzeni zachowaniem GMa mają rację co do tego, że chcą wolności na serverze, ale inni gracze też jej chcą. Jojczenie, że idźcie sobie na inny server jest też śmieszne. Ciekawe czy te osoby będą jęczeć jak ich będą gankować. Znacie tą przypowiastkę "Wolność Tomku w swoim domku" ? GM jest po to by pilnować jakiś reguł, ogólnie przyjętych. Gankowanie kogoś przez 3h te reguły moim zdaniem przekracza. Jego zdaniem także. Całe szczęście. Dobrze że trafili na takiego wyrozumiałego gościa bo ja bym wcielił się w Avatara i tłukł ich pół dnia (i by mi za to jeszcze płacili hehehe). Myślę, że jakąś forme zabawy by im to też dało (fajnie ginąć z ręki Boga
)
EDIT: Ze swojej strony kończę dyskusję, topik jest o czym innym a mam wrażenie, że się nie przekonamy. Niespecjalnie mi zresztą na tym zależy. Też uważam, że każdy ma prawo cieszyć się zabawą za którą płaci... dotyczy to jednak też sprawy wyboru servera i gry na niej w miarę bezstresowej.
Open PVP jest fajne. Niech będzie gankowanie, wycinanie się w pień, gildie na KoSie, jednak chyba gdzieś przy tym powinny być takie zasady podstawowe. Dlatego GM zwrócił Wam uwagę. Powtarzam bo chyba nie doczytaliście mojego posta
zwrócił Wam tylko uwagę, że ludzie się skarżą
Reasumując cały post. Chodzi jedynie o złotą myśl :
"Znaj proporcjum, mocium panie!" i to, że GM miał prawo się tak zachować POMIMO, że to server Open PVP.