embe napisał(a):
Ale ty piszesz o solo w grze mmo, jak zaczynasz grac na serwerze PvP to licz sie z tym ze tu ma wiekszy wplyw gra w grupie, jak dla mnie to o to chodzi w takich grach, jak chcesz solo to licz sie z gankowaniem lub uciekaj na pve serwer gdzie masz ochrone dupska.
Grupa noobków dalej nie będzie wstanie poradzić sobie nawet z jednym high lvl, zresztą jak w miarę nowy gracz ma sobie znaleźć dobrą gildie która go obroni skoro dopiero co zaczął grać?
Tyle że podkreślam jeszcze raz, nie popieram narzekania na gankowanie na pvp serverze. Trzeba znać realia, ocenić je na chłodno i zdecydować czy jest się wstanie przeboleć takie sytuacje czy nie, i dopiero wtedy wybrać server. A nie iść na PvP server "bo nie chce być carebear", a później płakać na forum, "bo mnie griefują"
Edit: Myślę że głównym problemem (dla dużej ilości osób które tak narzekają) jest to że nie ma nic pośredniego, albo stricte PvE, albo PvP z pełnymi tego konsekwencjami (stadem grieferów), a niektórzy lubią pvp ale lubią też czasami w spokoju sobie coś pve porobić czy pozwiedzać etc. Chociaż sam nie wiem jak takie rozwiązanie dla nich miało by wyglądać.