Cytuj:
juz 20 vs 20 + to ogólny chaos, rozpierdol, brak zgrania, każdy biegnie w inną stroną i napierdala kogo innego. jednym słowem jeden wielki bezsens. WoW to udowodnił - jeżeli 10 vs 10 dało się zgrać, to 40 vs 40 była ogólna bieganina i zamęt.
Jak zwykle pierdolisz jak potłuczony, po pierwsze, wow to wow nie wymagajmy zbyt wiele po większości graczy.
Po drugie kiedy miałeś okazje zagrać w wowie 40 guild mates vs 40 guild mates ? Była taka mozliwośc kiedys na AV (przed kretyńską decyzją blizza ) i powiem ci że mimo tego że poziom graczy był jaki był, a AV nigdy nie wymagało jakiegoś super zgrania, ludzie robili co do nich należy.
Najważniejsze jest dobre dowodzenie, osobiście w EvE widziałem bitwy 100 vs 100 w których każdy dokładnie wiedział co ma robić i żadnego miejsca na samowolke nie było. Wiadomo że dynamika inna etc. ale mimo wszystko uważam że jak są dobrzy dowódcy, dobra organizacja dowodzenia to mass pvp może być ciekawe i na swój sposób "skillowe".
Cytuj:
Mass PvP to jest tym co czyni MMORPGa MMORPGiem.
Nie przesadzajmy, dla mnie jest ważnym elementem który bardzo pozytywnie wpływa na wczucie się w świat, ale nie jest elementem decydującym, potrafie sobie wyobrazić dobrego mmo bez możliwości rozgrywania wielkich bitew.
Cytuj:
Mass PVP to mindless zerg i to czy ktos tym po kazdej stronie (frakcje/gildie) dowodzi, czy nie i jak tym dowodzi, w zadnym stopniu tego nie zmienia.
Kompletnie sie z tym nie zgadzam, ze względu na to co pisałem wyżej, na własne oczy widziałem cos zupełnie innego.