No wlasnie, tyle topicow juz bylo o tym co spoilem jest najlepiej na danych lvlach spoilowac,ile da sie nim zarobic i czy wogle da sie zarobic zadowalajaca sume ktora wynagrodzila by potem ta meczarnie przez jaka trzeba przejsc spoilem.
Wertowalem zakurzone strony forum i z tego co czytalem to gra spoilem nie jest super oplacalna solo,ze nie ma jak grac po lvl 52+,ze to,ze tamto i jeszcze ze sramto i ze spoil ogolnie to przereklamowana sprawa i GOWNO przez ogromne cuchnace "G"
hmmm............
Ale jednak mam zamiar zrobic sobie urocza spoilerke^^ i mam pewien pomysl jak pokierowac ten woz GOWNA szczesliwie( tzn bogato) do konca.
I chcialem sie zapytac was jako doswiadzczonych graczy czy ten moj plan ma rece i nogi i czy ma szanse sie powiesc.
No wiec tak:
solo grac nie bede, za plecami bede mial pelnego zapalu Gladiatora(narazie na lvl 45) jest to Glad mojego przyjaciela i w lapach trzyma Dual Elven Long Swords +3.Plan jest taki ze Spoil bedzie moja jedyna postacia(Bo z tego co czytalem wiekszosc ma inna postac i na spoilu tylko proboje zarobic cos od czasu do czasu)czyli bede spedzal na nim 100% mojego czasu w L2,nie bedzie on tylko Przydupasem probujacym zarobic na inna postac, wrecz przeciwnie bedzie zarabial sam na siebie i cala kasa leci tylko na niego.
A skoro cala kasa leci tylko na niego to Stuff w jaki go wyposaze nie bedzie Enchantowany,augmentowany i Bog wie co jeszcze,sprzet bedzie podstawowy bez zadnych "udziwnien"( z racji tego ze party bede mial z Gladem to i tak bedzie ladnie szlo ) wiec sprzet bede craftowal, zobacze co potrzebuje na dany set czy tez bron i bede to spoilowal az wyspoiluje potrzebna mi ilosc(jak lvl urosnie za bardzo to delevel) ale expa raczej nie bedzie bo chce( na poczatku,low lvl) spoilowac animal bones,animal skins na levelach 10-27 wiec party bedzie wygladalo tak ze ja rzucam spoila moj kolega niszczy moba z sila pociagu heh a ja robie sweep, i tak na tych low lvl mobach a potem to juz normalnie w party lecimy na te moby ktore potrzebne matsy w spoilu maja. Sprzetu nie bede kupowal tylko bede craftowal jak juz wczesniej wspomnialem bo to wychodzi taniej.A wiec wyposazenie spoila nie powinno byc problemem i gdy bede mial juz ten high lvl na tyle zeby moc spoilowac konkretne rzeczy typu:
-A grade recki na helmy i bizuterie
-Enchanty
-Czesci od B i A grade setow i broni
-no i inne matsy typu 6-7 AB albo cos w tym stylu
Te rzeczy warte spilowania na high lvl sa tylko zaslyszane i sam ich nie sprawdzilem jak sie pewnie domyslacie wiec jesli to sa bzdury prosze o naprostowanie tego. No i jak juz bede mogl spoilowac te rzeczy i bede mial juz sprzet dla spoila to bede zarabial kase na postac ktora chce robic dla przyjemnosci a nie z przymusu zarobku czyli prawdopodobnie bedzie to SR,BD,Destro,SH,SpS lub moze DA, jesli bedzie to klasa Heavy armor'owa to armor moge zedrzec ze spoilera hehe kasa bedzie zaoszczedzona.Tej postaci "dla przyjemnosci" od Grade B w gore pragne dac do lap jakis kozacki sprzecik +10 albo jak bedzie kasa to i wyzej.
Czyli chodzi o to ze spoil bedzie wstepem(cholernie dlugim wstepem
) zarobkowym do prawdziwego,konkretnego chara i tu dochodzimy do tego pytania czy plan zarobku jaki przedstawilem jest dobry,czy uda mi sie w miare normalnie na to co przedstawilem powyzej zarobic,czy bedzie to gra warta swieczki i czy nie beda to meczarnie ze slabym zyskiem jakie opisuje sie w innych topicach( aha dodam jeszcze tylko ze kolega w party bedzie gral ze mna praktycznie caly czas bo mamy taki sam plan zajec na dzien i w tych samych godzinach siedzimy przy kompie, tak tylko dodalem zeby nie bylo)
Kurde BARDZO sie rozpisalem ale nie umialem tego jakos sensownie strescic, i tak nie wiem czy przekazalem to o co mi chodzi no ale zobaczymy, wiec zgory wielkie dzieki chociaz za przeczytanie tych wypocin
Zgory przepraszam jesli jest to glupi topic,jesli jest to chaotycznie napisane i wogle ale mysle jak zarobic,i jak zarobic spoilem jesli juz go zrobie od kilku miesiecy(przerwa od L2) i musze sie zapytac kogos madzrzejszego czy to co wymyslila moja tepa glowka bedzie dobre
(I oczywiscie z l2wh.com zamierzam korzystac:))