Słaba "zaczepka" z tym szokiem (...)
Ja cie w zadnym wypadku nie probuje zaczepiac, nie jestes w moim typie raczej. Po prostu stwierdzam, ze rzucasz takie frazesy, od ktorych mi sie niedobrze robi. Dziwie sie kto i kiedy wpoil ci takie stereotypowe spojrzenie na wszystkich Polakow, moze piszesz z autopsji? Nie wiem, ale nie generalizuj.
Ja pomyslow mam wiele. Nie narzekam - konstruktywnie krytykuje i przedstawiam swoje spojrzenie na dany aspekt gry, o ile jest na to miejsce i pora. Takim miejscem sa chociazby oficjalne fora, na ktorych w miare tego jak czas pozwala sie udzielam.
mialem raczej na mysli polaczenie serwerow i przymusowe przeniesienie graczy z teampvp na ffa pvp
Znowu troche naginasz prawde, bo to nie bylo tak. Wszystkie serwery byly laczone. W momencie merge serwerow PVE, zostaly takze polaczone serwery PVP. Serwer PVP europejski byl pusty od zawsze, bo nie od dzis wiadomo, ze Europa to glownie carebearki i zostal polaczony z serwerem PVP amerykanskim. Do tej pory jest jeden serwer PVP - prawie pusty, jak cala gra. Oczywiscie na serwerze PVE jest troche wieksza populacja, co jest spodowodowane tym, ze gra byla stworzona z mysla o PVE (podobnie jak AOC), a poza tym jest ono po prostu bardziej popularne.
W czym Konrador przeskadza ci ten system pvp jaki wprowadza od tego co jest teraz ?
Przeszkadza mi ten, co jest teraz i przeszkadza mi ten, co bedzie. Wiadomo, ze taki system jak jest teraz trzeba zmienic, bo jest taki, ze go praktycznie nie ma. Jedyne co zrobili w kierunku PVP to umozliwienie atakowania innych graczy w pewnych zone'ach, czego najlepszym przykladem byl burdel na arenie w Noble District i zwiazane z nia bugi (chociaz zapewne wg ciebie zadnych nie bylo, tylko ja mam omamy wzrokowe i wrodzona sklonnosc do narzekania). Poza tym nie dziala PVP XP, ktore jest w profilu tylko po to, zeby bylo i nie dziala nawet glupi i prosty jak budowa cepa licznik killi/smierci PVP, ktory zalicza kille za osoby, ktore zginely w PVE 5 minut po walce ze mna.
System, ktory ma byc sklania do farmowania itemow. Nie zacheca graczy do wykorzystywania systemu open PVP i nie rozwija world PVP w zaden sposob. Nikt komu bedzie zalezalo na zdobyciu PVP armorka nie bedzie przemierzal setek kilometrow w poszukiwaniu killi, ktore moga uciec, zgankowac z kolegami, schowac sie w niedostepnej dla osob trzecich instancji itd., tylko pojdzie na arene. Dodatkowo dostep do siege bedzie sie zdobywalo poprzez farmienie punkcikow na arenie. Nikt nie bedzie biegal po swiecie w celu znalezienia fajnej walki i wyfarmienia punktow w ten sposob (o ile w ogole beda one mogly byc zdobywane w ten sposob). Te rzeczy sprawiaja, ze niedlugo serwery PVP nie beda sie niczym roznily od serwerow PVE. Open PVP, dla ktorego ja przyszedlem do tej gry, zniknie z powierzchni ziemi. Wg ciebie to jest cos, co czyni AOC gre w jakis sposob wyjatkowa oraz inna od tego, co juz bylo - jesli ty tak naprawde myslisz i wierzysz w to calym swoim rozumem, to ja w takim wypadku proponowalbym solidnie jebnac sie w leb i rozejrzec dookola.
brak argumentacji
Ja podaje bardzo dobre argumenty, bo juz nie raz musiales sie poprawiac i prostowac (a w zasadzie wykrzywiac w inna strone) to, co powiedziales we wczesniejszym poscie. Nikt z ciebie fanboi'a nie robi na sile embe, tak samo jak nikt z twojej gildii na sile nie robil zgrai random exploiterow. Fanboi'em bije od ciebie na kilometr, celowo nie zauwazasz/nie chcesz widziec oczywistych wad gry i nagminnie wrecz odwracasz kota ogonem starajac sie przedstawic je jako zalety, co ja nazywam charytatywnym PR. Jestes w tym bardzo dobry embe i - wierz mi - nie jestem jedyna osoba na forum, ktora dostrzega twoj talent na tym polu.
Ja po nikim dla zabawy nie jezdze, nie urzadzilem sobie tutaj zadnej krucjaty i nie jestem jakims anti-fanboi'em. Nie jestem masochista i gram, bo gra przez wiekszosc czasu sprawia mi przyjemnosc - sam namawialem wiele osob do sprobowania AOC. Z tym ze ja tutaj nie pisze recenzji, nie wymieniam plusow gry (chociaz jesli trzeba to oczywiscie jej bronilem - proponuje czytac uwaznie) i skupiam sie na tym, co warto przedyskutowac i co warto byloby w grze zmienic, zeby gralo sie jeszcze lepiej. Wiele rzeczy, ktore FunCom robi - lekko powiedziawszy - nie podoba mi sie, a dodatkowo funkcjonowanie ich serwerow oraz instancji, ktore wg takich ludzi jak ty mialy pozwolic na calkowicie bezproblemowa, plynna i "bezlagowa" rozgrywke, pozostawia wiele do zyczenia. Jestem realista, nie lubie obludy, naginania faktow i notorycznego pieprzenia smutow, dlatego twoje posty dzialaja na mnie jak plachta na byka.
|