Cyberku - AoC ma teraz wieksze problemy anizeli juz poprawiony VG, jesli chodzi o wydajnosc klienta, w VG nie masz zonowania jak w AoCu, a mimo to na moim sprzecie przy tej samej konfiguracji, nawet na low details w VG mam o wiele lepsza grafike anizeli w AoCu na low, tym bardziej ze w samym Aztel Approach mam 7-9fpsow, nie wazne jaki pozom jakosci Video, a w pozostalych okolo 30fpsow, Aztel o tyle jest waznym regionem bo jest tam kilka instancji, tym bardziej mie to przerazilo, ostanio nawet bylem w Prison Colony, przepieknie to wyglada, w ogole Thunder River jest jedna z najpiekniejszych lokacji, ale fps sa tez niestabilne. Generalnie zmiezam do tego, mam za slaby sprzet pod AoC, a zmiana jakosci wyswietlania obrazu w ogole nie pomaga, nie mowiac ze przy low jest gra brzydka
Natomiast przy VG ten sam sprzet i grafika jest super, plynnie mi wszystko dziala, w porownaniu do tego co bylo jest o wiele lepiej
Czasem sie przytnie, jak w wiekszosci MMO. Co do samej rozgrywki, to jedynie PvP serwery maja szanse egzystencji bo w PvE to praktycznie AoC jest do dupy, nie ma skonczonego end-contentu nie mowiac ze lepiej jest expowac solo anizeli w grupie, bo exp lepszy, a zony Epic sa tylko dla dropow bo szkoda czasu na pojscie tam z druzyna, gdzie exp jest minimalnie lepszy niz w normal zonie a czas wallki o wiele dluzszy, kolejna bzdura.
A Vanguard ? Prosze:
cyt.
Questing scheme - WoW
PvP - WoW + DAoC
World Size - EQ?
The Progression is really fast Ala WoW
BOP - Ala WoW
No i ostania rzecz, balans nawet w PvE nie jest zrobiony dobrze, w ogole jaka banalna trudnosc LOL, dla przykladu Prison Colony, poczatkowe moby Cultists - moby trashe, LOL 2 to ledwo tank przezyje, a reszta mobow w calej instancji wraz z Bossami to smiech, po prostu zenada !!! Nie sposob wipnac - nuda. Nie bede dalej pisal na AoCa, bo mysle ze trzeba devsom dac czas, a na plus jest to ze zmiany sa czeste i jak tak dalej bedzie to sa szanse na poprawienie tej gry do naprawde fajnego tytulu z fajnym FFA PvP
W porownaniiu z VG, nie wspomne o AoCu tylko ale tez i o WOW, rare bossowie maja losowy fajny drop co czyni sens egzystencji takowego moba
Ale to tak na marginesie.
Osobiscie chcialbym pograc w VG, czy to w PvP czy PvE, bo gra ma olbrzymi potencjal, przykula mnie swoja oryginalnoscia jak zaden inny MMO, a do WHO czy DFO kupe czasu zostalo
Ahh .. te moje gadanie ...
ps. Nie krytykuje AoCa i nie chce wynosic na wyzyny VG, nie o to chodzi