iniside => Wszystko kwestia spojrzenia na gre i tego co każdy z osobnych graczy oczekuje. Mnie podobienstwo do WoWa nie przeszkadza (troche smiesza mnie marudne opinie a to, że interface podobny, a to, że sa "drzewka talentow" - WoW nie jest grą ktora to wymysliła warto zaznaczyc
).
W moim przypadku jest to taki "lepszy WoW". Tłoczyłem sie w Warcrafcie przez 3 lata (których w sumie nie uwazam za stracone bo milo spędziłem czas) i jest to jedyne mmo w jakie wcześniej grałem... ciężko mi więc mieć "inny" wzór gry mmo naprawdę dobrej jakości. Jak dla mnie im więcej dobrych rzeczy z WoWa w WARze tym lepiej. Zmęczyły mnie zasady jakimi rządził się WoW... pogoń za epikiem i nieustanny grind potrafią zmęczyć człowieka.
Realia Warhammera sa o wiele ciekawsze. Świat jest o wiele bardziej "brudny" niż Warcraft. Poważniejszy, w ciemnych kolorach. Sama gra wydaje sie uczyć na błędach swojego konkurenta (a przynajmniej licze na to). No i PvP oriented system > all. Na początek wystarczy by sie zainteresować. Zobaczymy co potem za poł roku (nie wierze, ze gra wyjdzie w 2008)
sikth => Shadow Warrior ma te sama mechanikę co Squig herder (stance'y). Tyle, ze nie ma peta
. White lion który peta posiada jest meele (i dzieli mechanikę z Maruderem po przeciwnej stronie).
PS. jeśli Blizzard ZROBI taką grafikę w dodatku to wtedy można pogadać
. Na razie War JUŻ wygląda lepiej.