Cytuj:
A wlosi kiedys grali co innego:|?
Nie grali, dla mnie to zawsze był anty-futbol, cyniczny, obliczony na pomyłke przeciwnika,często na pomyłke sędziego.
Co do ruskich to mam wrażenie że ta bajka kopciuszku musi się kiedyś skończyć, Arshavin schodząc wcozraj z boiska wyglądał jak zombie, serio mógłbym przysiąc że był zielonkawy. Nie chce mi się sprawdzać ale chyba Zhrikov i Kolodin wylecą z półfinału za żółte kartki, szczególnie strata tego pierwszego będzie bardzo bolesna.
Ogólnie to wszystko mi jedno, byle nie Niemcy.
Cytuj:
Shad a nie masz poczucia ze Wlochy to bylaby jedyna szansa na zatrzymanie Niemcow?
Pewnie by tak sie stało, ale Niemcy naprawde grają dosyć efektowny futbol ostatnio, to już nie czasy taktycznej machiny z 'lisem pola karnego' Klinsmanem czy tam innym Bierhofem na szpicy. No i nie ma małpiszona Khana, to kolejny plus
Cytuj:
A co zrobil Di Natale?
Gdy jakiś zawodnik leży kontuzjowany na boisku i zwija się z bólu to z geście fair play przeciwnicy wybijaja piłkę poza boisko by na murawę mógł wejść personel medyczny. Od paru lat jednak coraz więcej trenerów i zawodników wykorzystuje to jako element taktyczny czyli w momencie gdy idzie groźna kontra zawodnik leży i kwiczy, gdy przeciwnik wybije piłkę nagle okazuje się że już wszystko w porządku. Dzisiaj Di Natale wniósł to na kolejny poziom, po ostrym wejściu Hiszpana leżał poza boiskiem, postanowił się na nie wturlać i tam pokazywać jak go bardzo boli.