kkkk20 napisał(a):
Wiedza ci co maja wiedziec, reszta dzieci neo, oraz dzieciaki roznego pokroju buszujacy w necie, lub ludzie pokroju robala nigdy tego nie zrozumieja...
Wrocil, wrocil!!!
kkkk20 napisał(a):
Dla nich liczy sie tu i teraz, niewazna dla nich Historia, nie interesuje jak tu sie znalezli, dlaczego mowia teraz po Polsku a nie po Niemiecku czy Rosyjsku... Wiekszosc z was nawet nie wiem co to komuna i stan wojenny, dla was to tylko bajki... Eh troche pokory malolaty
Niektorych z nas interesuje historia. Powiedzialbym, ze czlowiek, ktory generalnie chce uchodzic za inteligentnego powinien troche kojarzyc. Ale co innego kojarzenie, a co innego upajanie sie martyrologia pt. "ale w 44tym to bylismy zajebisci". A Ty koncentrujesz sie raczej na tym drugim, nie?
BTW - informacyjnie - komunizmu w Polsce nie bylo - chyba ze chcesz mnie przekonac, ze kiedykolwiek bylo u nas wg zasady "kazdemu wg potrzeb" (patrz Manifest Komunistyczny). Moze socjalizm - ale to tez dyskusyjne.
kkkk20 napisał(a):
Robaczku widze ze nic nie pojmujesz, po pierwsze primo nikt sie tu nie obnosi z patriotyzmem, nigdzie nie napisalem jakim to ja jestem zajebistym patriotom.
To ze pisze ze ty nie jestes, albo ktos inny nie jest patriotom to nie znaczy ze ja sie z tym obnosze. Po prostu uwazam ze mozemy byc dumni z tego ze jestesmy polakami za to kim byli nasi przodkowie i co zrobili.
To ze dzisiejsi politycy pierdola nasze dobre imie z przeszlosci, nasza godnosc i polskosc... Tacy ludzie jak ty dostosowuja sie poziomem do naszych politykow niestety. Ostatniego wielkiego polityka proboja teraz niszczyc nazywajac go "bolkiem".
Patriotyzm zaczalbym od szanowania wlasnego jezyka. Zeby potem nie wybierac z kilku stron pozwole sobie na zwrocenie Ci uwagi od razu
patriotą - nie patriotom (chyba, ze chodzi Ci o amerykanskie rakiety)
Polakami - nie polakami (nazwy narodowosci piszemy z wielkiej litery - i nie chodzi o Dume i Chwale, ale o ortografie)
probuje - a nie probuje (znowu - tylko ortografia)
On topic: tak, mozemy byc dumni. Powinnismy tez wstydzic sie za pare rzeczy, ktorych jako Polacy dokonalismy - punktowac Ci, czy niekoniecznie?
kkkk20 napisał(a):
Na koniec postawie swieczuszke dla Bronislawa Gieremka [*], swiec panie nad jego dusza, jeden z ostatnich porzadnych politykow w naszym kraju zginal dzisiaj tragiczna smiercia...
Jezeli nie macie argumentow to lepiej nie piszcie, no chyba ze chcecie mnie rozsmieszyc
Blagam .. bez swieczek na mmorpgu. Zgodze sie - szkoda profesora. Ale jak chcesz uszanowac to naprawde, idz na pogrzeb czy cos - zakladam ze Powazki, Aleja Zasluzonych itd. A nie kurwa probujesz uszanowac smierc jak twierdzisz wielkiego czlowieka stawiajac mu pierdolona internetowa swieczke. Seriously.
@Sarg - milo widziec ponownie. Skoncze "przyczynek do biografii" to z checia wlacze sie do dyskusji
PS. Ciagle mi jeszcze Fabianka brakuje ...