Nie wiem. Mam nadzieje, że wkrótce. Ale przecież nie o tym jest dyskusja. Bo ja nie bronię Funcomu - uważam, że robią/robili w członka graczy obiecując system PvP i go nie wprowadzając w zapowiadanym terminie.
Ale mi się wydawało, że nie rozmawiamy o polityce Funcomu tylko o w PvP w grze. O tym jakie jest obecnie i jakie bedzie gdy wejdzie zapowiadany dodatek. A sprawa wygląda tak:
- Obecnie jest prawie całkowite ffa PvP. Nie ma żadnych kar, oprócz 3 miast mozna bić się wszędzie (również w innych miastach, gdzie są sklepy, NPC itd.). Gm`i praktycznie nie ingerują w rozgrywkę między graczami. Ja osobiście nie spotkałem się z tym ani razu.
- Funcom nie przedstawił systemu kar za PvP tylko przedstawił zmiany jakie zamierza wprowadzić. Będzie to cały system nagród za zabicie gracza oraz kar za śmierć w PvP. Dodatkowo wprowadzają system flagowania/PK ciut podobny do tego jaki jest w L2. Tam on działa doskonale, jest mnóstowo PvP i jakoś nikt nie narzeka.
A tak obecnie wyglada PvP w AoC. Serwer Fury, gildia SUN.
http://www.aocmovies.com/movieview.php?id=529
Ludzie biją się w mieście, koło respawnu. Nikt nie płacze, nikt nie przeszkadza.