dark_lord napisał(a):
jak w temacie, mam pytanie czy to prawda że te głośniki logitecha grają lepiej niż głośniki tych firm co podałem i innych nie wymienionych do 3 k ?? Pytam bo planuje zmontowanie kina domowego amplitunera i zestawu 5.1 (napęd mam ; dokładnie ps3) - jeśli jest to opłacalne do kwoty 4 - 5 k. Jeśli nie zostanę przy głośnikach logitecha.
Kolego.
Kiedyś trochę posiedziałem nad tym i musisz pamiętać jedną rzecz. Żeby odtworzyć porządnie dobre głośniki w kompie, musisz mieć komputer, więc sumujesz te 2 rzeczy i wychodzą Ci głośniki do TV.
Jeżeli masz zamiar kupić kino domowe pod lans, które Ci w jakiś sposób zrobi z pokoju powiedźmy XXI wiek, to radzę Ci kupić Yamaha/Onkyo zestaw głośników z badziewiami w stylu wzmaczaniacza, korektora etc.
Jeżeli chcesz kupić piękny i rozpierdalający zestaw do pokoju Logitecha, który Ci szklanki będzie przesuwał z biurka na podłogę ale nie będzie tego lansu co Yamaha/Onkyo kup Logitecha.
Ja wychodzę z założenia teraz, że kino domowe musi robić jakiś styl w pokoju, logitech Ci go nie zrobi, bo to nie są głośniki kilkudrożne umieszczone w głębokiej i 1m wysokości budzie. Jak masz 4k to się nie zastanawiaj w ogóle nad głośnikami do kompa tylko porządne kino domowego sobie zaserwuj.
Mendol napisał(a):
nie sadze zeby mialy szanse grac lepiej. jesli masz 4-5k kup dobry ampli i jamo. onkyo kosztuje 1600? z hdmi
To raczej sądź, bo jak je usłyszałem rok temu nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić. Przy zewnętrznej karcie creative'a titanium, myślę że takie onkyo jest w stanie sponiewierać. Jak nie wierzysz, to idź do sklepu i niech Ci włączą, wgniata w ścianę.
Logitech i Creative robi sprzęt na najwyższym światowym poziomie. Ja mam zestaw Creative'a za 700PLN, tuba waży jakieś 15kg, głośniory napierdalają niesamowicie, wiele moich znajomych po pdsłuchu kupiło takie same. Myślę że w granicach cenowych 900-2500 PLN w sklepach z kinami te Creativy poniewierają zestawami Samsunga i Philipsa.
embe napisał(a):
a Logitech niech sie zajmie pyrkawkami komputerowymi
Sam jesteś pyrkawka. Ludzie, jak nie słyszeliście, to nie pierdolcie ok?
Creative to jak Blizzard dla mnie, to samo Logitech. Robią świetne rzeczy i świetne rozwiązania głośników w puszkach. Poczytajcie na forach trochę o tym. Jedyny minus to taki, że zawsze do głośników są za krótkie kable, ale to chyba każdy producent robi to samo, nie rozumiem tego.