Fapuse napisał(a):
Mnie core rp zawsze wkurwialo z jednego powodu - jak chce powiedziec ze cos jest hujowe i mnie wkurwia to chce to powiedziec wlasnie task, a nie "azaliz sadze, iz wasze przasne przyspiewki sa z rzyci wyjete, panowie starsi" i te de. Jak widze na serwerach RP dialogi prowadzone jezykiem stylizowanym na sredniowieczny to od razu dostaje odruchow wymiotnych i robie logout w celu ratowania wlasnej psychiki.
Ze ze zergi, ze for teh realm i te de to z mojego punktu widzenia detal.
PS: oczywiscie, ze foot ma racje
W wow gralem na pvp serwerze 3 lata pozniej przenisolem sie na rp i owszem sa gildie/ miejsca(karczmy itp) gdzie jak ktos SZUKA sposobnosci zeby poodgrywac postac to ja znajdzie ale generalnie to wszyscy gadaja normalanie. Mniej jest napewno idiotow i ogolnie latwiej trafic na sympatycznych ludzi na poziomie. Tacy co lubia poodgrywac postac to moze 5% calosci i wszystkie instancje itp robi sie jak na kazdym innym serwerze i nawet nie domyslibys sie ze to rp serwer.
Jesli chodzi o poziom pvp/pve to jednak zdecydowanie nizszy niz na pvp/normal pve realmach.
Moze w daocu bylo inaczej ale nie wierze aby teraz kiedy w mmorpgi gra coraz wiecej ludzi, dalo sie zrobi rp serwer gdzie faktycznie beda grali sami fani odgrywania postaci.
To takie moje przypuszczenia bo wiele nie pogralem wczesniej ale pewnie kiedys i wiek graczy mmorpg i ich poziom byl zdecydowanie wyzszy niz teraz po wydaniu wow.I moze ludzie faktycznie szli na serwer rp bo chcieli poodgrywac postac:) Teraz granie na rpg to sposob na ucieczke od masy dzieci i debili ktore zalewaja inne serwery. I na rp sa tacy ale naprawde jest ich zdecydowanie mniej:)