Jako beta tester nie mialem najniejszych problemow z zalogowaniem sie do gry.
Kilka godizn przed otwarciem OB wszedlem zobaczyc czy ma HS przed Open Beta:P ale serwery byly offline i prosilo wrocic pozniej - serwery auth. działały bez zarzutu.
Samo wejście do OB kilka godzin po otwarciu nie przynioslo niczego pozytywnego jak i negatywnego. Ot odpaliłem pachera, coś tam pobrał ( 5 mb chyba ) zalogowałem się i ... mnie wywaliło bo Login Incorrect.
Relog i wszystko ok. Wybrałem rasę bla bla po raz kolejny zacząłem robić questy.
Niestety spotkałem się wiele razy z lagiem ( nie sprzętowym bo jestem szczesliwym użtkownikiem x280 GTX więc karta nawet nie wlącza wetylacji podczas grania w WHO
)
Z tego co piszecie mają ogromne problemy z utrzymaniem kilku tysięcy ludzi / nie są w ogóle przygotwani na relase. Szczerze powiem, o head starcie zapomnijcie - o tym juz się od dawana mowi. Teraz wyobraźmy sobie premierę gry i 250 000 wejść na GOA . GL & HF. Autoryzacja klucze konta - wszystko pada to więcej niż pewne.
Entry ZOne pełne, zlagowane na maksa. Serwerów na OB jest dosłownie kilkanaście. jeśli przyjąc że mają po 3000 miejsce to w sumie może do gry wejdzie z 40000 ludzi. Dla mnie o wiele za mało patrząc na ilośc chętnych. Ja też bym chciał pograć...
Co do samej gry - mogę Wam ją polecić - Sama przyjemność z PvP jest niesamowita jest wiele questów które wcale nie zaczynają się od początku - idź zabij 20 dzików...
Od początku odkrywamy, mamy pierwszy quest SCENARIO chyba na 3 - 4 lvl więc...
open questy również bardzo wciągające - co z tego że nie uda Wam się wylosować rewarda albo Wasz bid będzie mały - za 5 minut reset i można zacząć od nowa i tak do zajeba...
Co do grafiki nie przeszkadza ona w grze. Myślę że systamatycznie zostanie ona poprawiana itp. Ale czy w MMO tak na prawdę o grafikę chodzi ?
Animacje - niektóre do poprawy - wydaje mi się że szczególnie rzucanie niektórych czarów jest daremne - ale tak na prawdę daremne... Zresztą odwołam się do beyty WoW :
http://www.mercwear.com/blog_root/image ... to_52.html
http://www.mercwear.com/blog_root/image ... o_135.html
Pamietajmy ze MMO to gra ewolująca codziennie. Ma trudne zadanie zmierzyć się z WoW - czyli mistrz kontra junior. Ważne żeby junior mial motywację do treningu i keidyś prześcignie mistrza...
War is comming .... not today