Ratax napisał(a):
Pograłem trochę i mam mieszane uczucia:
- grafika nie dość ze słaba to mała możliwość konfiguracji. Za to porównując do np wowa wymagania dużo wyższe.
- świat (przynajmniej na początku) strasznie mały i liniowy. Nie ma możliwości zejścia z jedynej słusznej ścieżki która prowadzi cię do następnego npc z Questami.
-PvP jak dla mnie.. nie specjalna rewelacja. Spodziewałem sie czegoś lepszego niż bieganie od flagi do flagi. Zerg zerg i jeszcze raz zerg... ale początek może będzie lepiej później
Ogólnie gra sie bardzo przyjemnie.. ale powiem szczerze spodziewałem sie czegoś lepszego.
Ps.
Grając magusem troche sie uśmiałem słysząc kwestie NPC żywcem zerżnięte z wow (UD). "what u want?" "Speak quickly!"
To jeszcze beta, a dwa co nawet wazniejsze, ludzie biegaja na low levelu chcac przetestowac i zobaczyc rozne klasy wiec wiadomo, ze jest dosc chaotycznie. Za 2-3 miesiace wszystko ustabilizuje sie na 40 levelu w endgame, ludzie naucza sie gry, powstana pewne schematy, gildie.
Bieganie od flagi do flagi czyli scenariosy w tej grze to tylko niewielka czesc RvR. Podstawa jest tutaj world RvR, zdobywanie twierdz, miast w endgame. I bezmyslny zerg nie bedzie mial wiele do powiedzenia przeciwko grupie grajacej taktycznie, np grupie gildiowej z podzialem rol itp, majacej swoje cele.
Co mi sie wlasnie podoba w tej grze to potencjal jaki ma i bogactwo jakie oferuje graczowi. Teraz jest duzo rzeczy do robienia, a co dopiero na pozniejszych levelach i na 40 kiedy dojda duze gildie, zorganizowane world rvr, oblezenia, twierdze, miasta, zdobywanie RR, jakies small scale rvr.
Tak samo jakbys porownal PvP w WoWie na 10 levelu... Bieganie za flaga na WSG i duele w GS.