Jak to dobrze że jest ta beta bo bym wtopił kasę. Mam wrażenie że te nowe MMO się cofają. Porównując to do pewnej darmowej kilkuletniej gry naprawdę jest bieda i średniowiecze. Rozwój postaci znikomy, ja rozumiem, że to warhammer więc pewnie tak ma być. Konkretnie chodzi mi o brak możliwości rozdawania statów co level. No ale ktoś by mógł się pogubić, wystarczą trzy drzewka i darmowy respec.
Kontynuując moje subiektywne doznania, brakuje mi tutaj PVP 1vs1, wiem żę tu tylko RVR blablabla ale ja naprawdę lubię kiedy 1vs1 ma znaczenie.
Grafika mi nawet nie przeszkadza bo gram w grę a nie w grafikę, ma swoje plusy bo prawie każdy może zagrać. Na 8600 wszystko full jak sama gra ustawiła i śmiga w największych zergach bez zająknięcia, wbrew temu co niektórzy pisali. Natomiast nie podoba mi się animacja, lubię gdy jest dynamicznie a tutaj jest hmm ... komicznie tak samo jak w "pewnej innej grze" (ok nie do końca). Jest to co prawda konsekwencja anatomii postaci których proporcje są nie do końca ludzikie. No wiecie o co chodzi realizm to nie jest.
Technicznie jest ok. bugów nie wiele zauważyłem, ot animacja jakiegoś spella się nie kończy, item za quest nie ląduje w plecaczku, mob z PQ suwa się po ziemi zamiast chodzić etc. W każdym razie drobnostki nie przeszkadzające w ogólnym odbiorze.
Brakuje mi natomiast okrzyków podczas bitwy, jakieś tam są ale IMO tak niemo jest. Nie słychać inkantacji casterów, bojowych okrzyków etc. Przydało by się też aby speele dawały jakiś blask na ziemi. Szedłem sobie ciemna doliną i chciałem rozjaśnić sobie drogę, odpaliłem skilla z nadzieją, że rozświetli mi drogę a tu doopa (/dream mode off).
Fajnie się bawi w scenarios oraz open RVR ale to nie jest tak jak niektórzy pisali że PVE nie trzeba będzie tykać. Renown rank nie może przegonić zwykłego ranku a tego się mniej w RVR dostaje więc trzeba robić zwykłe questy i to nie mało. Zrobiłem BW na 9/9 i archmaga na 12/10 przemielając przy tym kilkaset PVE quesów.
Moje odczucia są in - to no nie gra dla mnie i dziękuje serdecznie autorom iż udostępnili open betę.
EDIT: Czekam na Aion