joshe napisał(a):
pociągnąłbym całe iso z netu
ISO z netu jet dostępne tylko z licencji MSDNAA i nie jest zgodne z licencją OEM/VLP.
ISO z netu z jakichkolwiek innych źródeł jest nielegalne.
ISO z SP3 PL nie zostało nigdy wydane. To co krąży po torrentach to SP2 z zintegrowanym SP3. Taki proceder jest nielegalny. W ten sposób złamałby i utracił licencję.
Warunkiem przestrzegania licencji jest korzystanie z własnego, oryginalnego nośnika.
W wypadku downgrade, który przewidziany jest dla rozwiązań biznesowych należy posiadać nośnik i klucz legalnego windowsa. Jak pociągniesz z netu na "ogólnodostępnym" kluczu to najzwyczajniej w świecie po telefonie w sprawie aktywacji (podając dane visty) i tak aktywacja nie zostanie przeprowadzona, gdyż posłużyłeś się nielegalnym nośnikiem.
Oficjalnie masz możliwość wypożyczenia nośnika od znajomego.
Lepiej się nie chwal, że ktoś kazał ściągać z netu, bo ta pani może przez to stracić pracę. Wiem, bo przez to przechodziłem... Przy czym nie można użyć windowsa MSDNAA do downgrade'u - co jest największą paranoją.
Edytka: Deshroom - SP3 ISO masz PL czy ENG? Jeszcze 3 tygodnie temu podawano do informacji, że SP3PL się nie pojawi ze względu na to, iż kończy się okres sprzedaży XP.