Nie doszukalem sie jeszcze na forum jakiegos wiekszego whine'u na WAR'a, wiec moze jestem sam?
NA WAR'a czekalem bardzo dlugo, a po premierze jestem troche rozczarowany.
Znow czuje sie (podobnie jak w conanie), ze gram w bete, niestety. Uwazam, ze mythic powinien wydac gre conajmniej pol roku pozniej. Po WOTLK'u.
Gralem w open bete, gralem w closed bete i znow retail wyglada tak jakby sie od tamtych czasow niewiele zmienilo.
1. Brakuje muzyki, czyli tla, gra wydaje mi sie przez to blada, czasami wlacza sie jakis generic motyw ktory trwa 1 minute i powtarza sie przez chwile. Dawno, dawno temu ogladalem na podcastach jak robia muzyke do tej gry, byla swietna, gdzie sie podziala? dlaczego teraz nie ma jej w grze? Muzyka w menu jest za to bardzo dobra. Pare razy w grze tez wlaczyl sie swietny motyw, niestety na chwile i potem juz nigdy wiecej.
2. Grafika... Tutaj mam wielki zal do producentow. Kupilem sobie komputer specjalnie zeby smakowac sie swiatem Warhammera, a tu znowu srednio sie spisali. Poszczegolne modele sa nawet niezle, wszystkie wozy, steam tanki, modele wiez, wiatraki, domki, to wszystko oddzielnie jest niezle. Problem pojawia sie w texturach. Te w poblizu postaci sa ok, ale te 10 m dalej wygladaja okropnie, jakies takie blade i rozmyte, woda = ....
Modele postaci tez sa jakies takie meh... odcinaja sie od siebie poszczegolne czesci i znow textury zbroi sa poprostu cholernie nieostre po przyblizeniu. Animacja jest slaba. Walka wyglada jak turowa, zero dynamiki. Mamy prawie rok 2009 a grafa jest poprostu cienka.
4. Archetypy klas. Przez 8 lat gralem ze znajomoymi w fabularnego warhamca, moim marzeniem bylo grac warrior-priestem (wczesniej w becie - archetyp Melle dps), teraz sie okazuje ze jest to healer (sic!) i poprostu taki loladin z wowa, z taka roznica ze zamiast many to musi torche podlubac dwurecznym mlotem za loloadinowe obrazenia... Moje pierwsze melee combo, ktore jest "channeling" ma pushback od uderzen wroga. czyli taki ze mnie warrior priest ze tank musi trzymac aggro, a ja dzielnie bije mlotem w plecy? Gram na serwerze RP i takie rzeczy niestety mi przeszkadzaja.
5. Świat. Kompyzycja wzsystkiego jest srednia, swiat jest ladny ale sie nie klei, Altdorf jest super, fajny, wielki, oh ah, ale i pusty i sterylny, czuje sie w nim bardziej jak Elder Scrolls niz w pelnym ludzi swiecie MMO.
Potencjal Warhammer ma ogronmy, czego nie moglem powiedziec o AOC, tak jak niektorzy widzieli w tej grze nadzieje.
Zamierzam pograc do konca pierwzsego miesiaca, zrobic maxymalny level(obecnie 11) i zobaczyc co gra oferuje pozniej oraz jak wyglada Destruction i przedewszystkimi jakie rzeczy beda wprowadzac w patchach oraz jak czesto.
/discuss
|