Cytuj:
W jakim aspekcie? Bo jesli chodzi o PvE to do tego momentu nikt nie zblizyl sie nawet na kilometr do tej gry.
W aspekcie calosci, nie lubie dzielic gry na kawalki, moglbym wymienic wiele rzeczy ktore w warze sa lepsze niz w wowie, i mase rzeczy w wowie ktore po 3 latach nei zostaly poprawione a powinny, mimo wzsystko liczy sie calosc, dlateog dla mnie wow > war.
Cytuj:
I pytanie nr 2. Czy przeciagu kilku pierwszych miesiecy kiedy zaczales grac w WoW tez tak mowiles? Cos słabe może być tylko wtedy gdy porownamy z czyms lepszym.
Nie, nie mowilem tak, ale bylem woem oczarowany i zachwycony wciagnalem sei na maxa, gralem po 20h/dziennie czasami tak jak moi znajomi/rodzina. Probowalem wiekszosci mmo potem podczas kilku miesiecznych przerw od wowa, ale niestety zadna mnie tak nie wessala.
Natomiast kazde pozniejsze mmo, gralem z tymi samymi ludzmi, tak tylko od czasu do czasu pyknac sobie i bez wiekszego zapalu do levelowania/progressu.
Cytuj:
Oczywiście powyższe stwierdzenie nie dotyczy warka, który imo jest tym czym wow miał być a raczej nie będzie.
Z tym niedyskutuje, bo kazdy gra w to co lubi, jednak poczekajmy min miesiac. W ktorym aspekcie war jest tym czy wow mial byc ? w pvp? w pve? na ten temat chetnie popisze.
Cytuj:
Co do demokracji tytułem offtopa - oczywiscie wymyślono conajmniej kilka lepszych ustrojów...
no... tylko gdzie one sa lepsze? w teori?? sprawdzaja sie w malych spoleczenastwach gdzie kazdy, wie jakie sa reguly i przestrzega ich, tylko po to zeby ow system dzialal. Sa tez bardzo proste i malo rozbudowane.Ew. wogole nie dziala.
Cytuj:
...ale demokracja daje poczucie bezpieczeństwa.
tak jak wow, ktory daje mi poczucie, ze gram sobie w cos co (dla mnie) ma sens, rece i nogi.
Cytuj:
a w temacie - oczywiscie ze sie Reroll z wowa na wara, bo to naturalna ewolucja
nowe - nie oznacza lepsze. Ewolucja tego tez bym nie nazwal bo zbyt krotki okres czasu minal i te gry sa jednak podobne.
Wiele osob mowi, ze wow sie skonczyl, wypalil, graja w niego tylko nolify etc. Dla mnie mmo to nie tylko client gry, to takze fora, grupy dyskusyjne, portale.
Zadna gra nie potrafila zbudowac takiego community jak wow. Dobdrym przykladem jest chociazby
http://elitistjerks.com/ i masa innych, gdzie powaznie sie dyskutuje o mechanice gry, kazdym aspekcie. To wlasnie powoduje ze do wowa wracalem zawsze, nawet po kilkumiesiecznej przerwie. WAR nawet nie ma oficialnego forum.
Moje zdanie.