konrador napisał(a):
Dane? Spojrz na statystyki jasno mowiace w jakie gry sie obecnie gra. Rozumiem, ze grasz w COD-a i naturalnie bronisz swojej smiesznej gierki jak honoru matki czy tam WOW-a. COD jest losowy - ma losowy spread, strzelanie przez sciany, jest anemicznie wolny. Oczywiscie losowi "zwykli" gracze zostana rozgromieni przez graczy klanowych, ale to chyba naturalne i niczego nie oznacza, bo wytrenowac mozna sie w kazdej, nawet najprostszej grze/dziedzinie/czynnosci, zeby byc choc troche lepszym od kogos, kto zabiera sie za to po raz pierwszy. Fakt pozostaje jednak faktem, ze roznica pomiedzy graczem na szczycie, a graczem na samym dnie w miare deewoluowania gatunku gier FPS sie zaciera i jest zdecydowanie mniejsza niz bylaby w grach, ktore wymagaja troche wiecej umiejetnosci niz szczwane zakamuflowanie sie w krzakach/za framuga na 90% rundy. Przewazajaca czesc populacji serwerow takich gier jak COD stanowi dokladnie ten sam typ gracza, ktory zaludnia serwery MMORPG - gracza, ktory chce szybko i latwo wygrac, dla ktorego nagroda w MMO sa swiacace itemki i dobre miejsce w jakimstam rankingu, a wystarczajacym ryzykiem ewentualnosc stracenia wieczora na nieudany raid gdziestam.
Niczego nie bronie, w CoDa obecnie nie gram, więc osobiste wycieczki spudłowane
W takim razie jeszcze raz:
Sprecyzuj co znaczy "losowy" FPS.
I w ogóle o co Ci chodzi
Nie zapomnij podać dane, z których wynika Twój "fakt".
Z Twego bełkotu wynika tylko jakieś narzekanie w stylu "jak byłem młody to były wspaniałe gry, a teraz to każdy może grać i mnie zabijają"
Edit: co do "gracza, ktory chce szybko i latwo wygrac" co w tym złego? mam grać, żeby przegrać? WTF