Cytuj:
cRPG maja niewiele wspolnego z papierowym sesjami. Tak samo jak RPG dla jednego gracza maja tak naprawde niewiele wspolnego z MMORPG. Nie masz nic do open PVP - okej - w takim razie wytlumacz mi, co miales na mysli piszac:
"jesli uwazasz, ze zdrowy psychicznie poszukiwacz przygod od razu morduje to gratz
w jednym z postow wyjasnilem o co mi chodzi dokladniej.
Cytuj:
Po co ma istniec opcja atakowania innych graczy, skoro wg ciebie nie powinno sie jej wykorz
w zadnym miejscu nie napisalem ze nie powinno sie jej wykorzystywac. albo nadinterpretujesz albo nieprecyzyjnie sie wyrazilem. jestem jak najbardziej za pvp, ale nie bezmyslnym stukaniem pod nosem straznika, ktore wg mnie jest naduzyciem fabularnym. reszta w poprzednich postach. ot i tyle.
Cytuj:
konflikt? Jestes ZA umozliwieniem czegos, co wg ciebie jest nienormalne, nie ma prawa istniec i powinno byc karane
Zbyt doslownie mam wrazenie mnie potraktowałes
Tu juz troche filozofowania: moralnie zabijanie nie jest normą - w tym kontekscie pisałem, że złoczyńcy stanowią mniejszość każdej spolecznosci - w grze nagle mamy do czynienia z masą konusów, ktorzy leczą swoje kompleksy w mniej wyrafinowany sposob, choc czasemzdarzy sie wyjatek. stad moja wizja pvp, w ktorej zycie zbrodniarza byloby ciezkie i trudniejsze, i decydowaloby sie na zabijanie duzo mniej osob, ktorym grozi konsekwencja takiego a nie innego dzialania w grze.
Twoj argument "idz graj na pve" jest zupelnie bezpodstawny i na odpitol sie
i z takim argumentem wlasnie nie ma co dyskutowac.
Jak napisaleś rp nie musi sie ograniczac i bynajmniej nazwijmy to systemem konsekwencji dzialan twojej postaci w grze nie ma tego na celu. Na serwerze rp tez moge byc zaszlachtowany w plecy w centrum miasta przez assasina - i to wlasnie ma swoj urok. Co innego jak assasin chce stuknac przy strazniku- co jak sam przyznales jest niesluszne.
Jak piszesz oczekujesz niszowej gry z full lootem, maxymalną wolnością pvp i jak najmniejszymi ograniczeniami - obawiam się, że przy biznesie jakim jest tworzenie gry mmo nie mozesz na to liczyć niestety.... choć coś mi się przypomina o jakimś tytule, w którym nie dość, że masz fulll loot to masz perm death i w przypadku smierci o ile nie splodziles potomka, ktorego przejmujesz to zaczynasz od nowa - tytulu niestety nie przypominam sobie bo bylo to juz jakis czas temu jak o tym czytalem.
Cytuj:
Ja mam wrazenie (...)
A ja za to mam wrazenie, ze nie masz pojecie o czym mowisz i generalizujesz za bardzo, zeby tylko wrzucic jakies cos, co ma stanowic argument. Tez moglbym pogeneralizowac, ale nie chce byc niemily.
Napisałem dokladnie co myślę, jak na razie poza dwu-trzy wyrazowymi cytatami nie odniosles sie do czegokolwiek. Możesz być niemily - szczerze mowiac sposob dyskusji swiadczy tylko o rozmowcach. Mnie nie obrazisz
To co napisalem o aoc nie jest generalizacją a jest stanem faktycznym w aoc, lub stanem, ktory ma zostac wprowadzony w aoc i ktory w mniejszym lub wiekszym stopniu odpowiada mi. Zaznacze, ze nie jest to stan idealny, ktory zadowoli kazdego gracza mmorpg.
pozdrawiam
ps.zabiezpieczenie antybzdurne - browarzę wiec może byc chaotycznie
jakbys mial dalsze watpliwosci konrador pytaj, chetnie podyskutuje - w koncu po to jest to forum, zeby konfrontowac rozne opinie na temat gier.
pss. wczesniej nie odpisalem na twoje pytania bo nie mialem wiecej czasu wiec wybacz zwlokę