Odkopuje! Btw, czytajcie poprzednia strone (mendol i deszrum o kupnie PS i kosztach zwiazanych z dziecmi - jakie to prorocze).
Anyway,
po zmontowaniu nowego zestawiku w pieknej obudowie
Chieftec BH-01B stary rig lezy na polce.
Pojawila sie okazja odsprzedania starego sprzetu siostrze zwanej potocznie mloda. Cena ofc dla rodziny i pomyslalem sobie, ze starczy akurat na nowa obudowe i troche troche alkoholu.
Upakuje zatem stare smieci do chiefteca (tylko domoroslemu airbrusherowi zanioslem boczny panel i musze zadzwonic, zeby nie malowal tam straszydel czy logo zergow tylko kwiatki/motylki/hanamontana) i zostane w nowym rigiem na polce.
Po tym przydlugawym wstepie przedstawie moj wstepny wybór następcy zasluzonego klocka.
TadaaaM!
Fractal Design Define r2 cośtam
Cena: ~390 pln
plusy:
- czarna, ladna, prosta, zgrzebna, solidna
- zbiera dobre opinie np
tutaj
- jakies maty, cuda wianki, niby cicha i fajna
- zasilacz na spodzie
- nie ma chujowego znaczka na froncie.
- nie widac napedow z przodu (i tak nie mam)
miunsy:
- nozki/stopki obklejone folia aluminiowa. bleee.
- nie da sie zdemontowac nawet czesci polek na dyski
- wg innych recenzji troche ciasna jednak (ale scythe mugen wejdzie)
Co to tym myslicie? Czy w podobnej cenie mozna kupic cos fajniejszego? (interesowal mnie w sumie zakres 300-400). Tanszego/gorszego mi sie nie oplaca, bo wtedy nie ma sensu pozbywac sie chiefteca. Drozsze tez nie wchodzi za bardzo w gre, bo imho nie warto.
Dziekuje i pozdrawiam
PS. desz i sobtainer - wiem, ze wasze sa lepsze, nie strzepcie klawiatury. Howgh!
EDIT: Nie moge miec obudowy firmy cooler master, na sam dzwiek tej nazwy zaczynam sie smiac, bo przed oczami staje mi zespol disco polo. Srsly...cooler master??