Cytuj:
teraz mi powiedz czy generalnie gracze evki skillują statki różnych ras czy trzymają sie swoich i uważają inne za strate czasu.
przykładowo podoba mi się Falcon, skillowanie w przyszłości czegoś takiego minmatarem to norma czy raczej ludzie robią dla takich rzeczy alty
Kwestia gustu imo. Jak chcesz np. szybko dogonic graczy z dwu letnim stażem w jakiejs dziedzinie to sie skupiasz na jednym elemencie. Bo samo skilowanie shipow jest faktycznie dosc szybkie (schody zaczynaja sie przy Tech2 i BS na lvl 5).
ALE. Sam ship nic nie da. Trzeba jeszcze miec tanka, trzeba go miec jak sfitowac (czyli kolejne skile...).
Jak grasz Matarem to imo mozesz trenowac Caldari. Troche shipow Matarow ma tank shieldem pozniej i co najmniej jeden ma bonusy do rakiet. W sumie inne rasy tez, bo matarzy maja tez tank armorem a jak chcesz robic misje to imo wyskilowanie dobrego tanka to rzecz priorytetowa
.
Rozbierznosc jest przy dzialkach (projectile vs hybrydy), ale spora czesc skili w turrets jest wspolna dla wszystkich.
Ja gralem Caldari i skilowalem Amarrow. Troche sie na tym przejechalem bo nie mialem skili do tanka armorem, ale i tak bylo fajnie
.