mrynar napisał(a):
LOTRO nie umiera! Wyszedl dodatek i duzo graczy wrocilo do gry. Jesli chodzi o PvE to imo najlepsza gra na rynku.
W sumie sam bym wrócił gdybym miał czas grać w dwa tytuły jednocześnie, bo jako primary mmo mi lotro nie starcza z braku sensownego pvp... ale PvE świetnie zrobione. W ogóle urzekający jest świat lotro, nawet dla mnie - osoby nie będącej fanem tolkiena. Najlepiej się gra w lotro w stałym party robiąc kolejne epic questy, świetnie się bawiliśmy
W sumei jakby zmontować ekipę to może bym się dał namówić kolejny raz
mrynar napisał(a):
W AoCa gralem od premiery z Ancover i poza ucinaniem glow i combami to mi sie ta gra zbytnio nie spodobala. WAR >> AOC.
AoC jest chyba największym failem w historii. Wg tego co mówili devsi na początku prac miał to być całkiem fajny tytuł na który postanowiłem czekać, ale z każdym miesiącem i każdym nowym info hype zaczął mi opadać, jak już przenieśli premierę z października 2007 na wiosnę to olałem totalnie. W końcu z braku sensownego tytułu mmo na rynku kupiłem (zresztą jak chyba 90% graczy) i nawet się fajnie grało na open PvP serwerze, tylko, że funcomowi nawet nie chciało się zrobić ruleseta do pvp. Pomijam setki bugów, a o do dzisiaj nie działającym siege nawet nie wspominam...
Bodziu napisał(a):
Najlepsza gra PvE to Vanguard, a i grafika jest imho o wiele lepiej skomponowana.
Vanguard miał super PvP.... samo PvE było średnie, w momencie premiery i długo po, nie było contentu na wyższe levele.... chyba za długo nie grałeś w tą grę.... Wszystko w grze dało się rozpracować w full grupie, co często i tak było nadto. Ale Vanguard miał wiele innych zalet m.in. ogromny bogaty świat, mnogość dobrze (w miarę, bo blood mage był bardzo długo overpowered) dopracowanych klas, świetny craft i..... bardzo sensownie zrobione pvp. Tę grę wykończyły dwie rzeczy - whine pveboyz pchających się chuj wie po co na serwery pvp i słaba reakcja SOE na dumpowanie golda. Pierwsza fala graczy odeszła jak zjebali PvP, a druga jak się rynek w grze załamał przez rmt i całkowity brak reakcji SOE. Ehhh szkoda VG, nie wiem jak SOE się udało zjebać po SWG kolejne dobre mmo.
Gli2duS napisał(a):
mam tylko nadzieję, że istnieje w WAR czy LOTR jakiś epicki endgame.
Z tych dwóch raczej lotro wybierz. Warhammer jest dziwną grą. Nigdy jakoś szczególnie mnie ten tytuł nie jarał, ale standardowo zagrałem
Problem z tą grą jest taki, że nie jest to gra PvE i ktoś kto szuka w niej tego typu rozrywki (vide Huck) będzie srogo zawiedziony. Z drugiej strony to czym powinna się ta gra bronić - czyli RvR nie jest to końca przemyślane. Scenariusze powinno się w ogóle wyjebać bo nudzą po kilku "meczach" i stwarzają sytuację, że gracze wolą sie napierdalać w zamkniętych pokoikach niż walczyć o keepy. Co do samych keepów to inaczej sobie to wyobrażałem niż wygląda to w rzeczywistości... a wygląda niestety średnio ciekawie. Zresztą sam system lockowania zon aby zdobyć wrogą stolicę nie dość, że nie do końca przemyślany to jeszcze nie działa - serwery się wysypują i resetują lockowanie (chyba że coś się zmieniło). Śmierdzi mi to failem, ale może wyciągną wnioski i zrobią z tego dobrą grę. Mi akurat taki rodzaj PvP typu "prowadzimy Cię za rączkę" średnio przypada do gustu... wolę już EVE przy wszystkich jej niedoskonałościach, których jestem świadom...
Gli2duS napisał(a):
swoją drogą, to powiedzcie mi jak jest ze sterowaniem postacią? to takie free walking jak w FF? bo nie ukrywam, mocno się przyzwyczaiłem do GUI FFa xD
99,99% mmo ma sterowanie WASD + myszka...