Nokiu$ napisał(a):
Kilka dni temu, zakupiliśmy sobie meble do salonu z ekoskóry. Wszystko ładnie, ale dziś zauwazyłem na niej ślady po długopisie, niewielkie, ale widoczne. Próbowałem je zetrzeć jakimś płynem ( bodaj ludwik ) i czymś na wzór rozpuszczalnika...nic to nie dało.
Może mieliście podobne problemy? Da się to czymś zetrzeć?
Bardzo bym prosił o szybką i satysfakcjonującą mnie odpowiedź.
Drogi Nokiu$iu,
Z wielkim zainteresowaniem przeczytałem twój post, bowiem mnie także dotknęła podobna strata. Otóż na moją ekostkórową kanapę nasiusiał pies (jamnik) i po starciu w tym właśnie miejscu pojawił się brunatny ślad. Nie muszę chyba mówić, iż to zdarzenie spowodowało u mnie wielką irytację. Niemniej jednak zachowałem zimną krew i przemyłem owe miejsce pastą do zębów dla palących, ponieważ z doświadczenia w mojej branży wiem, że jest to coś na wzór rozpuszczalnika. Niestety, moje działania nie przyniosły pożądanego skutku, co więcej, spowodowały przerodzenie się plamy w ślad po długopisie kulkowym zwłaszcza jak widzę durnego idiotę jana rodzenia dyrektora klubu księgarza w warszawie.