Mendol napisał(a):
ja jako przecietny widze na ta chwile co najmniej 5.
uncharted, mgs4, gran turismo, little big planet, valkyria chronicles.
a i motorstorm.
Ja sie troche nie zgodzie bo te tytuly to nie jest zaden "must have". Nie wypowiem sie tylko o Valkyrii bo nie gralem.
Uncharted - gra dobra, momentami bardzo dobra, troche zjebana koncowka. Tylko ze jest Tomb Raider i Uncharted w zadnym elemencie go nie przebija. Teraz gram w Underworld i tez moge napisac ze to gra dobra, momentami bardzo dobra.
Metal Gear Solid 4 - Napewno nie jest to gra dla "przecietnego gracza". Jest swietna ale trzeba lubiec i znac serie aby czerpac z niej przyjemnosc.
Gran Turismo - Narazie GT nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie bo po raz kolejny przekladaja premiere. Narazie mamy platne demo ktore jest dwa razy za drogie w stosunku do tego co oferuje. Grafika nie jest az taka boska jak a screenach propagandowych (otoczenie toru) a dzwiek to pozal sie boze.
Mnie nie porwalo jak na kontunuacje gry legendy zdecydowanie nie zrywa kasku. Pozatym konkurencja w postaci Forzy na X'a jet bardzo mocna.
Motorstorm - to jest gra dla ktorej mialbym wydac ponad 1000 zlotych? No i mam nadzieje ze nie mowisz o pierwszej czesci z zapierajaca dech w piersiach iloscia torow (az osiem z tego co pamietam). Motorstorm to fajna wyscigowka tak jak Test Drive Unlimited i GRID nie ma w niej nic szczegolnego.
Nie ma w tym momencie gry na PS3 ktora jest tak dobra zebym ja zaplacil 1500 zeta za konsole. Czekam na God Of War 3 i pelna wersje Gran Turismo moze bedzie tak dobra jak trojka czy chociaz czworka.
BTW. Dzis Sony mialo pokazac Trailer i gameplay z God Of War 3 - oto co dostalismy:
http://forums.gametrailers.com/?do=show ... &id=546647
Pomijajac juz glos Kratosa, ktory bardziej mi sie kojarzy z jakims przepakowanym murzynem to powiem ze.... nie porwalo mnie. Miala byc najlepsza grafika ever na konsole a twarz kratosa wyglada troche lepiej niz na PS2.
No ale pozyjemy-zobaczymy na dzien dzisiajszy Sony ssie pauke mocno.
A i jeszcze jest Killzone 2 - przcietny FPS ktorego pierwsza czesc niczym szczegolnym sie nie wyrozniala i ktora przebija dowolny FPS na PCta. Gra kreowana jest na system seller i najlepszy FPS ever. Ludzie sikaja po majtach od czasu slynnego fake gemeplaya sprzed 3 lat. A to dlatego ze gra ma fajna grafike.
Poprostu kolejny "must have".
Tekken. Resident Evil, Final Fantasy, Soul Calibur - te gry pamietam z PS2, katowalem je mocno - we wszystko zagram na 2 razy tanszym XBoxie.
BTW. zauwazyliscie ze PS3 sprzedalo sie w 17milionach egz a gry sprzedaja sie po max milion? To potwierdza moja teorie ze od groma ludzi kupilo ja jako odtwarzacz bluray i gry maja w dupie - w sumie ie nie dziwie. Tylko nawet juz jako bluray PS3 nie jest najlepsza opcja.