Highlander napisał(a):
pisalem to moze bardziej zartobliwie, bez konkretnego sensu. Ale jakbym mial odpowiedziec na to pytanie, to moze chocby za wtracanie polakow do obozow, za rozstrzelania ludnosci cywilnej ?
Zgadzam sie, aczkolwiek polakow 6 mil w obozach nie zginelo. Polska miala tylko ~35mil mieszkancow wiec nie jest to mozliwe chociaz by z technicznego punktu widzenia.
Highlander napisał(a):
a dobry polski nowy sprzęcior wojskowy by sie przydal a nie gruchoty od usa, + by sie co nieco sprzealo jakby ruszyla produkcja, ale na to nie ma chyba co liczyc.
Tu tez sie zgadzam, zamiast f16 powinnismy zakupic gripeny, i zamiast pakowac sie w uzywki z us powinnismy zainwestowac we wlasny przemysl wojenny.
no tak, ale kaczorek musi jednak jankesom podetrzec co nieco :|
Shadhun napisał(a):
A kim ty jesteś by wrzucać do jednego worka tysiące polskich patriotów którzy zgineli w bestialski sposób z rąk niemców ?
historykiem, a jak to powiedzial stalin "smierc jednostki jest tragedia, smierc milionow to statystyka". Wlasnie taka zasada obowiazuje w historii.
Shadhun napisał(a):
I nie, nie żydów z polskim obywatelstwem tylko Polaków żydowskiego pochodzenia, zresztą pochodzenie żydowskie wcale nie było wymagane by trafić do obozu, i mnóstwo ludzi którzy tam wylądowali nie miało żadnej domieszki żydowskiej krwii.
Maslo maslane?
mnostwo tak, ale nie az tak duzo jak samych zydow czy chociaz by cyganow
powiedz mi tylko prosze, czy jak by to polska zrobila inwazje na niemcy, zajela ich terytorium to co by zrobila z 'terrorystami' z ich punktu widzenia a 'wojownikami o wolnosc' z niemcow punktu widzenia? pewnie by ich wypuscili na wolnosc?
Shadhun napisał(a):
Ja tam jakimś wielkim jew loverem nie jestem, powinno im sie nuke spuścić za to co robią z Palestyną, do patrioty też mi daleko, ale krew sie we mnie gotuje jak jakieś internetowe zero na forum mmorpg.pl obraża miliony ludzi które zgineły w obozach, nie byłbyś godny im butów czyścić.
przygadal kociol garnkowi, prawda jest taka ze faktycznie do gazu poszly niektore jednostki wybitne, mowie tu o nauczycielach i osoby ktorym nic nie powinni byli robic (dzieci). Co sie stalo to sie nie odstanie, czy wedlug ciebie powinnismy im teraz co roku palic swieczki? czy moze zaraz sam postawisz sobie e-swieczke?
nie zebym byl jakis bez sumienia czy cos, prawda jest taka ze zal mi jest tylko dzieci, ale bylo to tak dawno temu ze naprawde nie powinnismy sobie tym juz zawracac glowy. To tak jak by plakac za niemieckich rycerzy z pod Grunwaldu czy szweckich wojakow z 'masakry' bo inaczej sie tego nie da nazwac pod Kircholmem
z mojej strony EOT.