Czesc chlopcy,
jestem nowy na tym forum ale chcialbym sie podzielic moimi doswiadczeniami - jak kupic DAoC.
Ostatnio mialem pewien problem, posiadalem juz DAoC ale nie mialem Shrouded Isles (expansja). Postanowilem zamowic przez internet. Tak tez sie stalo, zamowilem z francuskiej strony
http://www.alapage.fr. Przesylka przyszla do Warszawy (mieszkam w Kielcach) w ciagu 2 dni. Dostalem potem telefon ze musze sie stawic w Warszawie i zaplacic okolo 180 PLN za clo/podatek. Oczywiscie powidzialem im azeby odeslali przesylke tam skad przyszla - po pewnym czasie otrzymalem tez czek od alapage.fr za zwrot gry - jednak stracilem 20 Euro za wysylke.
Postanowilem sprowac jeszcze raz, zamowilem DAoC:Shrouded Isles ze strony
http://www.edirectory.co.uk. Przesylka doszla do mojego mieszkania w ciagu ok. 3 tygodni - akurat jeden dzien przed moimi urodzinami. Okazuje sie ze edirectory.co.uk to nie jest tradycyjny sklep internetowy lecz kilkanascie roznych poloczonych w jeden katalog - tak naprawde to inna firma wyslala ta paczke do mnie (zapomnialem nazwe). Nie wiem czy to szcescie ze urzad celny nie przjal paczki czy nie, ale jesli istnieja jacys odwazni moga sprobowac zamowic SI wlasnie z tego sklepu (typ wysylki to byl: Royal Mail, najtanszy i najpowolniejszy).
A teraz a innym sposobie - jak kupic DAoC/Shrouded Isles - tak naprawde do gry potrzebny sa tylko klucze cd. Wystarczy ze poprosisz jakiegos zachodniego kolege azeby ci kupil ta gre, i dal klucze. Ty mu pozniej wyslesz kase itd. Pozostaje tylko jeden problem, skad wziasc sama gre? Jest pewien sposob oszukania serwerow do patchowania (europejskich, nie sprawdzalem amerykanskich). Wystarczy ze jeden z twoich kolegow wysle ci dwa pliki z jego gry, sa to "camelot.exe" oraz "update.dat" (z wersji europejskiej). Teraz trzeba stworzyc folder "Shrouded Isles" i wsadzic je tam. Nastepnie uruchomic camelot.exe, wpisac klucz cd od DAoC. Reszte juz zrobi sam patcher, SAM SCIAGNIE CALA GRE! (ok. 700MB)
Mam nadzieje ze to pomoze przyszlym graczom!