Tor-Bled-Nam napisał(a):
Zrodlo jest jednym z najwazniejszych komponentow systemu dzwiekowego. Co z tego, ze masz polaczenie cyfrowe jak slaba karta dzwiekowa. Jesli masz cos ponizej audigy 2 to warto przesiasc sie na x-fi. Zawsze to wsparcie sprzetowe eax dla nowszych wersji, masz 5.1 glosniki wiec pewnie do gier sie przyda. Oczywiscie conajmniej music. Te tanie oemy za sto pare zloty maja z x-fi wspolna naklejke.
Dokładnie, źródło dzwięku poprzez światłowód to piękna sprawa. Po 1, łączysz wszystkie 5 + subek jednym kablem, po drugie, jest to najlepsze możliwe podłączenie dźwięku jakie aktualnie jest dostępne.
konrador napisał(a):
Cytuj:
From: Sobtainer
Subject: sorrrry ;p
ok, miales racje. Moje xtreme audio to byla popelina. Kupilem XFI Titanium PCIE, wlasnie zamontowalem, podlaczylem pod kino domowe, zainstalowalem dolby digital live i jestem pod wrazeniem, teraz dopiero wiem ze mialem kupe czasu oklamane x-fi.
Dzwiek jest potezny, i co najwazniejszy w trybie rzeczywistym dekoduje dolby digital, nawet mp3 jestem w szoku.
Dokładnie, zamykamy temat na temat zjebanego x-fi extreme audio, które jest dnem w porównaniu z prawdziwą mocą X-FI.
Jeżeli ktoś dysponuje amplitunerem i ma możliwość podłączenia X-FI światłowodem to bez zastanawiania niech bierze pełne x-fi. Ja się zastanawiałem nad Asusem jeszcze, ale cena na allegro titanium pcie mnie przekonała.
Aktualnie, na xfi titanium z dekoderem dolby digital live i dts, odpalam każdy dzwięk i każdy ten dzwięk jest w trybie rzeczywistym dekodowany do DD Live albo DTS, w zależności od tego co sobie wybiorę. Jeżeli chodzi o jakość sygnału, to zwykła mp3 pokazuje mi w amplitunerku 1500kbps, przy PCM dzwięku, czyli normalnym mp3 pokazywało mi na starej karcie 100-200 kbps. Także różnica jest ogromna.
Oczywiście, zwykła mp3 nie ma zapisanych w sobie źródeł każdego dzwięku na głośnikach pokoleii, ale w grach robi to niesamowite wrażenie i można się naprawdę obsikać z radości grająć w głupiego Warcrafta 3 nawet.