Motopompa ja wiem to co ty cytujesz. Opoznienie tak czy siak by bylo bo zawsze bylo przy Finalach - teraz ze wzgledu na X'a bedzie troszke dluzsze (rok) niz p przypadku poprzednich Finali (od 6 do 9 miesiecy roznicy miedzy wersjami JAP a US/EU)
Dla konkretnego wyjasnienia sytuacji wygladalo to dokladnie tak:
FF VII --> premiera wlasciwie rownoczesna na calym swiecie (1 dzien roznicy)
FF VIII --> JAP 11 lutego 1999, USA 7 września 1999, EU 27 października 1999
FF IX --> JAP 7 lipca 2000, USA 14 listopada 2000, EU 16 lutego 2001
FF X --> JAP Lipiec 19 2001, USA Styczen 31, 2002, EU Maj 29, 2002
FF X-2 --> JAP 13 marca, 2003, USA 18 listopada, 2003
FF XII --> JAP 16 marca 2006, USA 31 października 2006, EU 16 marca 2007
FF Tactics --> JAP 20 czerwca 1997, USA 28 stycznia 1998
Od osemki w gore opoznienie BYLO ZAWSZE czasem ponad polroczne w stosunku do wersji USA, do EU jeszcze dluzej. Wiec nie wiem o co wam chodzi zadna w tym wina XBOX'a.... widocznie poprostu taka jest polityka firmy. A ze ludzie sa wyglodzeni bo na PS3 nie ma w co grac to musza jakies usprawiedliwienia podawac - weic wybrali najprostsze - winny jest XBOX......
Mark --> Wiem ze gry sa regionfree mi chodzi o to ze w tym roku FF XIII zostanie wydany tylko w Japonii i po Japonsku.
Plus to ze podawanie jako zrodla informacji na temat daty premiery gry preorderu ze sklepu internetowego w czasach gdy w niektorych sklepach mozna juz skladac preordery na SC2 czy Diablo 3 jest lekkim failem.
Pisanie o Xie jako o pececie zreszta tez - blizej PS3 ma do PCta - min. przez obowiazkowe instalacje gier niz X, w ktorym dalej jak to na konsoli powinno byc odpakowuje gre, wkladam do czytnika i po minucie juz gram.
W FF XIII ja bede juz sobie chodzil na Xie a ty bedziesz ogladal napis "installing" - zupelnie jak na PCcie.