Motopompa napisał(a):
No i co w tym jest zlego?
Przeciez wiadomo, ze Wii jest przeznaczone dla zupelnie innego targetu niz zabawki sony czy m$.Bulwersuje fakt, ze dostalismy konsole na 10 lat i pogramy sobie na starej ps3 w to co posiadacz xboxa juz nie bedzie mogl?Ten tekst jeszcze bardziej przekonal mnie co do slusznosci mojego wyboru i jestem zadowolony z takiego planu na przyszlosc.
Nie myslisz perspektywicznie wogole - gdy PS3 bedzie dochodzil do konca swojego 10letniego cyklu zycia dawno juz bedziemy grac na XBOXIE 720, ktory technologicznie bedzie lepszy od PS3. Myslisz ze MS bedzie stal i sie przygladal jak PS3 odbywa swoj 10letni cykl zyciowy? haha
Stary... developerzy od Uncharted 2 i Killzone 2 mowia ze to co zrobili to lwia czesc mocy PS3, nie oszukujmy sie gry juz duzo lepiej wygladac nie beda - predzej mi kaktus wyrosnie na rece niz slowa prezesa SCE sie sprawdza.
Nawet fani Sony przyjeli te wypowiedzi z politowaniem bo gosc mowi jakby to on zyl w swoim wlasnym malym swiecie gdzie nie ma innych firm a Sony to dalej taka potega na rynku gier video jak za czasow PSX/PS2.
Zadna z obecnych konsol nie bedzie "na lata" moze poza Wii, postep technologiczny jest tak szybki ze o jakis 10letnich planach mozna zapomniec. Przy dziesiejszych GTXach i PS3 i XBOX juz wygladaja jak przenosne kalkulatorki a za dwa lata? pomyslcie logicznie...... a za 5 lat? gdy PS3 bedzie dopiero ok. 7 lat na rynku?
Nie mowiac juz o tym ze jedyna nexgen platforma w tym momencie i jedyna oferujaca prawdziwy HD gaming jest PC.
rozdzielczosci HD staly sie juz wlasciwie standardem - TV i monitory HD sa smiesznie tanie
a OBIE konsole ledwo sobie z takimi rozdzielczosciami radza - taka prawda.
Otrzymamy nowa generacje konsol wczesniej niz przypuszczacie - tak mi sie wydaje. Taki troche theoryconsoling sie zrobil..... sorki
"Kabraxis a ja mam troche wrazenie, ze sony postawilo za wysoko poprzeczke devsom, ktorzy zamiast pisac dobre gry pod okreslona platforme - wola pisac od razu na pc i na x360. "
Hmm..... ok. Zgodze sie ze PS3 jest sprzetem "ambitnym" ale...... Ta branza rzadzi pieniadz i oczywiscie ze wolalbym pisac gre na Xa niz meczyc sie na PS3 bez supportu Sony, bez devkitow, itd., itp......
De facto to chyba to PS3 nie jest takie straszne bo np. Uncharted, MGS czy KZ2 pokazuja ze jak sie chce to sie da. To ze gry nie wychodza a exclusivy PSowe wychodza rowniez na Xa jest IMHO podyktowane czystym ekonomicznym rachunkiem potencjalnych zyskow i strat.
Gry na PS3 sprzedaja sie DOSC SLABO w porownaniu do ilosci sprzedanych konsol i to boli devsow. Uwierz ze sztuczne zanizanie jakosci gier (co wlasnie propaguje prezes SCE) nie poprawi tej sytuacji bo niby jak?
Mysle ze z tego posta bije dosc wyraznie ze ja w sumie nie mam az tak duzo do samego sprzetu (ktory jednak moglby byc duzo lepszy bo ma pare wad konstrukcyjnych) - mnie razi polityka Sony i to co robia z marka PS. Przeciez ten koles wyraznie mowi ze dla nich jest wazne Home, ktore sorry ale jak na dwa lata developerki jest kupa gowna.
Konsola do gier video ktorej tworcy nie przykladaja wagi do jakosci gier? toz to jakies cuda niewidy - przynajmniej dla mnie.
Nigdy tak nie bylo... konsole poprzednich generacji nie wygrywaly wojny bebechami czy dodatkowymi bajerami w stylu WiFi czy BluRay - wygrywaly grami. Sony AD 2009 zdaje sie o tym zapominac dzieki czemu po ponad 2 latach na rynku sprzet teoretycznie mocniejszy, nowoczesniejszy, ladniejszy i funkcjonalniejszy w dalszym ciagu jest ekonomicznie na ostatnim miejscu, z kontynuacji wielkich hitow na ktore czekaja grube miliony wyszedl tylko MGS (ktory jednak nie zawiodl), nie ma GT (2010), nie ma Tekkena (jeszcze pol roku), FF w 2010, God of War chuj wie kiedy - trailer zreszta nie zwala z nog, Killzone 2 to dla mnie najwieksze przehypowanie tytulu ever zaraz obok Halo 3, etc.., etc..
do posta na dole: Ja nie twierdze ze PS3 nie ma potencjalu - bo ma i to duzy.... tylko od 2,5 roku ciagle slysze: czekaj, czekaj, czekaj.........
jak jeszcze bede mial czekac tyle lat to zdaze sie zestarzec i przestanie mnie to krecic.
A polityka Sony chce to czekanie rozlozyc na 10 lat.