Mark24 -> Generalnie malo mnie obchodza twoje 10letnie odczucia na temat LCD. Dla mnie jest to technologia slaba. DOBRY monitor do PC to wydatek 2-2,5k, reszta ma mniejsze lub wieksze faile wlasnie ze wzgledu na matryce TN. DOBRY tv lcd to wydatek 5k w gore.
Wszytko co jest tansze to dla mnie jakosciowy crap - sorry ale mam wyczulone oko.
Tak jak pisalem mam plaskiego CRT 22 cale przy kompie - nie kupie zadnego LCd na TNie bo sa chujowe, nie wydam tez 2,5k na monitor do PCta - wniosek = LCD dla mnie ssie.
TV mam 42 plazme - kosztowala (kiedys) 3,5k. Abym poczul (hipotetycznie i teoretycznie) jakakolwiek roznice w jakosci obrazu musialbym kupic LCD za ponad 5k (albo i wiecej) a i tak pewnie nie bylbym zadowolony bo obraz z plazmy jest dla mnie poprostu ladniejszy, miekkszy, bardziej naturalny i podobny do tego co widze IRL. Jak popatrze przez okno to nie jebie mi po oczach dynamicznym pseudo kontrastem pirdyliard:1 - to jest sztuczne, przejaskrawione i chujowo na dluzsza mete wyglada i mi sie takie "jaskrawe LCDki" nie podobaja. Moja plazma kontrast ma nie najgorszy a przy tym kolrki sa miekkie, naturalne, nie meczy oczu nawet przy ogladaniu z 1 metra. Wniosek = LCD dla mnie ssie.
Prosciej juz nie moge. Sa ludzie ktorym do sluchania muzyki wystarczy MP3 za 50zl i sluchawki za 10 sa tez tacy ktorzy na same kable wydaja pare tysiecy. Kwestia wymagan. Moich wymagan LCD nie spelnia.
Tanie jest za chujowe a dobre jest za drogie. Plazma idealnie trafia w moj gust "wizualny" i przy tym mozna miec zajebista jakosc za rozsadna cene, min przez to ze firmy sie staraja i nie odpierdalaja masowej chinskiej fuszerki jak w przypadku LCD.
I nie kreuje sie na jakiegos guru tak jak ty to robisz w kazdym temacie w jakim postujesz chociaz chuja sie znasz tak i na grach tak i na TV. To jest moja subiektywna opinia.
/kiss