Mendol napisał(a):
...
skoro jak sam twierdzisz dfo jest symulacja rzeczywistosci i jest zrobione logicznie
Logika konwencji fantasy niekoniecznie musi sie pokrywac z logika RL
Mendol napisał(a):
...
powiedz mi prosze za pomoca jakich narzedzi zetniesz drzewo?
widelca? a ryby bedziesz probowal lowic walkiem do ciasta?
Nabijasz sie, ale powtarzasz moje pytania.
Drzewa nie zetne zapewne widelcem. Jednak patrzac na logike drzewo mozna sciac chociazby siekiera czy pila. Mozna jednak tez drewno sciac wiekszoscia rodzajow broni jak chociazby sluzacymi do walki toporami czy mieczami. Chcialbym wiec wiedziec czy do scinania drewna musze miec jakas specjalne narzedzie (jak tak to czy to narzedzie bedzie do kazdego drzewa czy tylko do wybranych) czy tez moge sobie wziazc topor 2h i ubic nim jakiegos zwierzaka, a wracajac do miasta sciac pare drzew.
Co do lowienia ryb to pewnie wedka. No ale walkiem do ciasta teoretycznie ryby tez mozna lowic wiec pytanie czy w DFO tez bedzie mozna walkiem? Idac dalej w rybactwo. Czy bedzie mozna lowic siecia? A jak tak to w jaki sposob. Czy przy lowieniu wedka i siecia bede mogl zlapac takie same ryby? Czy mzoe bedzie tylko jeden gatunek. Czy jak bedzie kilka gatunkow to czy beda sie one roznily tylko nazwa i wygladem czy tez jakimis wlasciwosciami a jak tak to jakimi
Mozna tak pisac w nieskonczonosc
Mendol napisał(a):
...
prosze cie. skoro w vanguardzie mozna bylo craftowac bez tych PODSTAWOWYCH informacji to mysle, ze w dfo tym bardziej bedzie to mozliwe.
Nie znam gry o ktorej wspomniales, ale zakladam, ze posiada ona znacznie mniejszy poziom komplikacji niz DFO
Mendol napisał(a):
...
i nie, nie pisz juz wiecej. znam twoje zdanie, ty znasz moje, niech tak pozostanie.
Forum sluzy do tego by dyskutowac. Jak nie chcesz dyskutowac tylko przedstawiac swoje poglady to proponuje zalozyc jakas strone www zamiast pisac na forum
Mendol napisał(a):
...
ubije 1 ciosem... chyba znowu pomyliles gry.
Skoro piszesz "znowu" to podaj prosze chociaz jeden przyklad takiej mojej pomylki
Poza tym o ile pamietam bylo na forum DFO napisane, ze w DFO bedzie mozliwosc obciecia komus w walce lba co konczyc sie bedzie natychmiastowym zgonem. Tak wiec jezeli to bedzie w grze finalnej bedzie tez mozliwosc zabicia 1. ciosem.
Poza tym skad wiesz, ze nie bedzie sytuacji typu, ze jezeli masz zbroje X zrobiona z materialu Y to kazdy atak bronia Z cie zabija na miejscu