RufeN napisał(a):
Atm na moim paromiesięcznym koncie mam ruthless pirate wannabe charka, który ciągnie powoli skille w stronę pilgrima. Jako pirat szybko zafajdałem sobie sec status i nie mogę już za bardzo latać po high sec , więc zrobiłem sobie na tym samym koncie w 40minut amara z Bestowerem (5040m3 cargohold) do wozenia sprzetu z Jita.
I tutaj pojawia się moje pytanie: czy posiadanie drugiego konta z charkiem skillowanym na kupno/wozenie/sprzedaz - czysty trade char ma sens, czy bardziej się opłaca wysyłać potem do low seca statki jakimiś cotractami czy cos w tym stylu?
Wiem, ze jest tu kilka osob z paroma kontami i po prostu chcialbym sie spytac, czy ma to rece i nogi i jakie oni widzą plusy i minusy(poza tym, że ma się drugi acc do opłacania i trzeba poświęcic na to konto trochę czasu)
Wszystko ma sens jeśli ci się chce i sprawia ci frajdę, zależy tylko ile chcesz zarobić.
Moim zdaniem teraz w eve warto poświecić jedno konto na 3 trade chary ze zrobionym tycoon tak żeby ilość buy i sell orderów była w granicach 300 i tak na 3 możliwych charach; potem rozrzucasz je w najbardziej opłacalnych trade hubach (niekoniecznie w jita) i tylko czekasz a potem wystawiasz. Jeśli jesteś cierpliwy to są to long term orders, jesli nie to bawisz się w 0,01 ISK war. Jeżeli ci się bardzo chce i naprawdę mało ci brakuje żeby zostać no-lifem, to jeszcze co lepszy stuff przerzucasz JF do 0,0 w odpowiednie miejsce. I nie musisz oglądać się na żadne korpy czy sojusze. Wystarczy cyno alt i odpowiednia pora.
PS
zarobić da się na wszystkim, choćby na samych plexach, vide allegro i czołowi polscy farmerzy, z litości nie podam nicków w grze, choć starzy gracze i tak wiedza o kogo chodzi