4fr0 napisał(a):
jasne, jeśli chcesz używać telefonu jako konsoli i restartować go średnio 2 razy dziennie... poza tym symbian strasznie zamula telefon, soft nokii (nie symbianowy) jest dużo lepszy do telefonów (podkreślam słowo telefonów, nie pda czy tam inne badziewie). I pokaż mi telefon z symbianem, który jest szybszy od telefonu z normalnym firmware (tej samej generacji urządzenia, żeby nie było), skrzynka piwa za to.
N95 pozwala grac komfortowo w quake, srednio w Q2 i pozwala odpalic Q3.
Znajdz mi telefon z 'firmwarem' ktory na to pozwala. To ze gry/aplikacje J2ME nie sa najszybsze na nokiach to fakt, ale aplikacje pisane bezposrednio pod symbiana sa o wiele szybsze. Zamulanie i restartowanie telefonu? Moja e71 nie ma takich problemow
Nie mowie juz o tym ze dopiero J2ME platform 9 pozwala osiagnac podobne efekty graficzne i wydajnosc na poziomie symbianow z przed 2 lat. A Plat9 to mozesz miec na c902 SE, ktory tani specjalnie nie jest.
Generalnie, pisanie softu pod nokie jest o wiele przyjemniejsze niz babranie sie w gownie jakim jest J2ME
Fakt ze nokie maja swoj problem z symbianem, caly czas pracuje na prototypowych nokiach ktore wejda za rynek za 3-6 miesiecy, i maja swoja doze problemow. Ale to nic dziwnego jak telefon nie jest jeszcze skonczony.
Rufen - w 'Download!' w polskim symbianie to chyba jest 'Pobierz!'. Jak masz E66/E71 to mozesz sciagnac gre z waywework.mobi po wypelnieniu ankiety. Z tym ze trzeba tam wejsc z przegladarki telefonu
Na E63 mozesz sciagnac 'Global Bloxx'. Na E75 bedzie dostepny Block Cascade i Boom Letters. "trailery' sa dostepne na jewtube