KromeR napisał(a):
Jedna sprawa ze gubie sie troche w rotacji (17/0/54), czyli IT-PS-BS-BS-SS-IS-DC-SS-SS-SS-DC-DC.
W moim przypadku "mechaniczna" rotacja nie zdaje egzaminu po za pierwszymi hitami, więc improwizuje. Otóż staram się przewidzieć na 10-15sek. do przodu która runa będzie aktywna a która nie. Moja pocżatkowa rotacja wygląda tak: PS, IT, BS, BS, SS, UB a pozniej to zalezy generalnie spam SS a jak są blood runy to BS, gdy mam 40+ RP to rzucam od razu DC (refreshuje UB). Trik polega na tym, zeby runy ktore sa aktywne były aktywne przez 1,5s wtedy kolejna dostaniesz za 8,5s a nie 10s.
Jeśli widze ze FF i BP wygasaja a mam ostanie runy wtedy robie refresh i tylko wtedy.
Gargulca odpalaj tylko na heroismie, wtedy tez najlpiej odpalic reset run.
Armia na wiekszosci bossow jest super wiec odpalaj tuz przed pullem.
Cytuj:
Inna sprawa jest taka, ze czasem SS odnawia diseasy na targecie, czy w tekich sytuacjach dalej walic rotacje za rotacja, czy olac IT i PS? Pewnie to wymaga wyczucia, ale najwyrazniej ja go nie mam. :/
no wlasnie caly power glyph'a of SS polega na tym zeby nie marnowac run i GCD na it/ps oczywiscie ze wtedy nie recastujesz ich tylko waliszs SS/BS spam. Generalnie ten glyph to takze najwieksza bolaczka unholy gdyz jak procuje nasz dps jest piekny ale jak nie procuje to unholy ssie.
Cytuj:
Kolejna sprawa to taka, ze znalazlem takie macro:
Kod:
Rotation for unholy DK's single target dps best cast sequence
#showtooltip
/castsequence reset=nocombat Icy Touch(Rank 5), Plague Strike(Rank 6), Blood Strike(Rank 6), Blood Strike(Rank 6), Scourge Strike(Rank 4), Unholy Blight(Rank 4),
Takie macro wydaje sie troche (bardzo) lame, ale w sumie do napierdzielania mobow sprawuje sie dobrze. Czy rozwiazaniem na dobry dps nie jest wpisanie calej rotacji i napieradalanie jednego przycisku na raidzie? co tam ze to bezmozgie, ale bedzie sie wysoko w dps done :/
czy ja wiem, ja wole swoje makra ze zlinkowanym rune strike i petem
Cytuj:
Chetnie bym posluchal jakiegos dobrego DK dps'a.
Czy jestem dobry? Nie mi oceniać, wiec sam oceń.
Cytuj:
Moze nie te mody (power auras czyni cuda jak gram sobie pod tanka, w unholy dps to nie bardzo co ma mi pokazywac).
Tu masz screenshota mojego
UI, screenshot dosc stary ale ui sie prawie nie zmienilo a jak chodzi o poweraura to wcale i monitoruje:
- unholy blight - ten zielony zajebisty okrag pojawia sie gdy nie mam tego buffa
- bone armor - podwojny szary okrag wewnatrz tego zielonego pojawia sie gdy nie mam buffa
- horn/totem - pojedyncze bialy okrag wpisany wewnatrz tego podwojnego szarego pojawia sie gdy brak buffa
- killing machine (akurat mialem pvp builda) - to takie biale zajebiste wokol postaci pojawia sie gdy procnie
- czerwona poswiata wewnatrz bialego okregu to blood presence (zielona dla unholy i niebieska dla frost - to raczej bajer ale ladnie sie komponuje)