Vidi21 mnie zmotywowal to utworzenia konta .
po pierwsze to ,że letherowe itemy sa(jeszcze) BIS dla warka to nie oznacza ,że jest to wina warków czy tam Improved Berserker Stance a raczej beznadziejnej itemizacji platów.(sam akurat nie ubieram się w leathery bo wole wziąść plate a leathery zostawić klasom którym bardziej się przyda ,czyli postępuje tak aby gildia najlepiej skorzystała).A zdecydowanie lepiej mieć 10% z Ap gdzie tak jak wcześniej zostało napisane masz Ap ze wszystkich enchantów Flasków ,shoutów,boma.
po drugie 10% nie jest duzym nerfem?
na arenach wszegolności ? gl%hf .Nie wiem ale ja odczuwam różnice w tym jak mialem 2 bronie 180dps a 200 dps .Można powiedzieć ogromna.
po trzecie .Największy problem to mobilność? ja jakoś nie odczywam tego w fury zdecydowanie gorsza jet przezywalność , beznadziejny,przestarzały system stanców z jego niemożliwościa uzywania skilli typu pummel ,whirwind w BattleS ,DS.Strata rage przy zmianie stanców .Prosze sobie porównać jak to wygląda u dk a jak u warka.OFC Blizzard stwierdził ,że DK z Warkiem nie powinno sie porównywać ale stance i presence sa bardzo do siebie podobne z tym ,że u warka dostajesz ,,kary" za uzywanie ich ,a u dk nagrody.
Co do buffów w 3.1
Jeżeli uważasz ,że są to buffy do pvp które w znaczący sposób poprawią sytuacje warków na arenie to
System rng w arms sie nie sprawdza i sie nie sprawdzi.Trudo siedzieć na healerze nie uzywać pummela ,a jak chcesz używać pummela to albo z makrem na przejscie z stanców i wtedy powodzenia w przerwaniu czegokolwiek ,albo siedzisz w BerserkerS i nie korzystasz z ,,buffów" rend-taste of blood-op.
A wlasnie co do poprwiania mobilnosci Juggernaut jest buffem ale gl%hf tracisz jakbyś nie zauważył improved intercepta ,bo jest teraz w fury drzewku i dosć daleko.
Ogólenie wydaje mi się ,że znerfowane fury będzie nadal lepsze do pvp niż lol arms .A patch wprowadza jedynie to ,że fury warek dopóki nie zdobędzie najlepszych broni z ulduar będzie ssał w dpsie pve i zajmował miejsce 5-8 w raidzie.
Btw vidi21 albo wogóle nie grasz warkiem ,albo nie znasz swojej postaci.
EDIT : Taki wall of text ,że zapomniałem napisać ,że mozna się ucieszyć z 5% zmniejszenia otrzymywanego dmg-u w BS ,ale to praktycznie nic nie zmieni.