Hunter jest najlepsza klasa do pvp, a skilowy hunter znajdzie miejsce w dobrej gildi bawiacej sie end contentem. Ja osobiscie poleciłbym wardena swietny do gry solo( + ,że ma miejsce w rajdach bo najlepiej ściaga corupcje ) oraz runekeepera to teraz najlepszy dps w grze pod warunkiem ,że ma się odpowiednie traity, odpowiedni gear oraz runke( o dobra bardzo cieżko) Rk jest taka hubryda pomiedzy Lm,a mns z tym ,ze troszke słaby jeśli chodzi o przeżycie. RK to takie szklane działo. Potrafi creepa ubić jednym strzałem(raz na jakis czas) jest jedyna klasa ,króra obecnie może walnąc powyzej 2000 a zdaza sie ze i za 5000 walnie. Kapitan został nerfniety i już nie jest taki wspaniały obok guardiana to najgorsze klasy do pvp, zanim dobiegna do creepow zostaja one rozstrzelane przez huntow mns lm rk itp.Różnica w zdobywanym renow jest ogromna miedzy klasami strzelającymi,a walczacymi wrecz.
Co do gildi na snowbourn sa cztery liczace sie gildie: Twierdza najwieksza ma kolo 50+ aktywnych graczy i chyba tylko ta gildia z polskich położyła Łoczera u innych nie widać endgamemowych itemków, Skowyt sporo low lev ludzi ,którzy testuja sobie lotro w gronie kolegów z podwórka , Eldarowie i Enklava (ostatnio mieli rozłam i z 1 gildi powstały dwie) aczkolwiek wspieraja sie wzajemnie.
Minusem lotro jest to, że po ostatnim patchu End game instancja jaka jest ubicie łoczera sta ła się strasznie trudna (hardcore gildie z wowa przenosza sie do lotro bo niby lubia trudne instancje) no i zapowiedzi devsow odnosnie nowych też są niepokojące odnosnie poziomu trudności.
troszke to zniechćeca starych graczy , którzy graja w lotro dla relaksu, a chcąc zdobyc ciekawy ekwipunek zmuszani sa do hardcorowych rajdów. Jednych to odpycha innych przyciaga. Teraz granie od 1 lev do 50 idzie 3 razy szybciej i ogołnie moze zniechceic łatwośc lev up, schody to dopiero na 60 i pare instancji wtedy trze miec odpowiednie traity na 10 dobry ger i skill juz nie styka wciskanie 2 ataków na krzyż. W lotro gram 2 lata z różnymi przerwami (żadna inna gra nie przyciagneła mnie na tyle czasu). Według mnie 1 miejsce jesli chodzi o lore klimat i pvp