http://www.tvn24.pl/-1,1597491,0,1,zabi ... omosc.html
Najważniejsze w artykule .... Jak by to zrobili firmy straciły by miliardy jak wcześniej pisałem.
"Jeśli ludzie nie będą mieli tego adresu w swoim "pakiecie" stron, które mogą oglądać - nie będą mogli ciebie odnaleźć. Oznacza to, że nie mogą kupować, rezerwować, rejestrować się lub choćby zobaczyć cię online. Twoja firma nie będzie mogła znaleźć tanich dostawców ani porównać cen. Nie zarobisz żadnych pieniędzy na reklamie internetowej. Kilka największych serwisów, jak Amazon, da sobie radę, bo będą w pakiecie.
Mały biznes po prostu zniknie, zwłaszcza specjalistyczny, niszowy lub artystyczny
z manifestu Blockout Europe
Ale twoja reklama na Google lub gdziekolwiek indziej stanie się bezsensowna. Skype zapewne zostanie zablokowany. Mały biznes po prostu zniknie, zwłaszcza specjalistyczny, niszowy lub artystyczny"
Zarii wszędzie są debilne zakazy a ten przykład nie sprawia ze czuje ze moja wolność jest zagrożona, od co kolejny debilne coś co jakiś tam idiota z 2 idiota wymyślił, efekty działania tego są znikome.... wiec mam to dupie.
Zarii proponuje ci kupić jakąś wysepkę na Pacyfiku zaanektować ja jako własny kraj, i stworzyć na niej własny "internet" i demokracje. Bo to jak ty się bardzo burzysz na zmiany w Europie na Świecie, ze inwigilacja się zaczyna jesteś obserwowany i Policja zaraz wejdzie do twojego domu, jest do dla ciebie jedyna nadzieja, bo wszędzie będziesz miał źle.
Pomysł tego ze będą mogli blokować strony nie jest wcale zły, został po prostu źle sformułowany, i powinien mieć jakieś zapisy zabezpieczające przed naużywaniem tego. Nie mam nic przeciwko by blokowali dostęp do pojebanych stron tak bym nie wlazł tam przez przypadek albo jakieś dziecko, co doprowadziło by do ich zamknięcia.
I na boga pamiętaj ze to nie jest nakaz a przyzwolenie dla usługodawcy ... TP SA będzie to robić rozwiązuje umowę idę do innego co tak nie robi....