Mark24 napisał(a):
obserwując ten cały hype wokół Uncharted 2 (bardzo słuszny zresztą) to myślę, że sprzedaż U2 przebije kilka innych exclusivów razem wziętych
Taa..... tak jak wczesniej MGS4, Little Big Planet, Uncharted 1, Killzone 2 i pare innych - wszytkie te gry sprzedaly sie zadowalajaco ale w stosunku do ilosci posiadaczy konsoli na swiecie nie ma mowy o zadnym system sellingu, pokusilbym sie wrecz o stwierdzenie ze milion sprzedanych egz. przy prawie 20milionach konsol to wynik slaby.
BTW. Hype to byl na KZ2 - w caloscie jak sie okazalo moze nie tyle nieuzasadniony co sztuczny i przesadzony. Ja nie widze hypu na U2, w kazdym razie nie wiekszy niz na GOW3 czy FF13 lub jakies tam gry na X'a czy Diablo 3 na PC.
Jak zwykle wyciagasz wniski przedwczesnie i pochopnie wychwalajac pod niebiosa cos czego jeszce nie ma. W przypadku PS3 to jzu wlasciwie stara swiecka tradycja.
"Pozycja must have dla 90% posiadaczy Ps3."
W ciagu 3 lat nie bylo takiego tytulu na PS3, U2 tego nie zmieni - moze GOW3 albo FF13 lub GT5 - MOZE. KZ2 sprzedalo sie na poziomie napewno ponizej 2 milionow jak na TAKI hype to jest fail.
"btw Killzone 2 został w Japonii oceniony gorzej niż Haze. Teraz zastanawiam się czy nie kupić Haze, wcześniej (po kilku europejskich recenzjach) uważałem, że nie warto za grę dać nawet 5 Funtów."
Troszke przesadzili - Haze to sredniak. Jak juz cos to polecam Timeshift - napewno lepsze niz Haze, ewentualnie Darkness - mocno niedoceniona gra, ktora przynajmniej klimatem zjada takie KZ2 na sniadanie bez przystawek.
Wogole Mark jak cie czytam to wydaje mi sie ze bardzo przykladasz wage do tej calej "otoczki", hypu, recenzji, ocen i setek innych pierdol.
BTW. Wylalem na tym forum duzo zolci na PS3 i coprawda zdania nie zmienilem ale musze wam pogratulowac jednej gry, ktora do tej pory mnie ominela (znaczy gralem pare leveli ale to bylo moze pol godziny).
LITTLE BIG PLANET - to jest najlepsza gra na PS3, najlepsza platformowka w jaka gralem i najlepszy multi na dwie osoby jaki gralem. Niesamowita jest ta gra, czyste poklady grywalnosci bez shaderow 8.0 i wolumetrycznej mgly - DA SIE (tu pije do wychwalania gier ze wzgledu na grafe - hi KZ2).
Boskie - Sony powinno pojsc po rozum do glowy i inwestowac wlasnie w cos takiego a nie w przehypowane i napakowane jedynie bajerami graficznymi Killzony.