dzieki za wszelka pomoc
edit. wiadomo, po paru levelach ciezko wyrokowac, ale:
1) grafika jak na mmo jest spoko. moze nie powala jakos (przynajmniej lokacja startowac) i do tej z AoC jej daleko to jednak wyglada lepiej od tej w wowie i chodzi naprawde szybko. Sama kolorystyka jak zywo przypomina wowa. Chyba tutaj AoC to byla klasa sama w sobie.
2) animacja - to chyba pierwsza gra od paru lat, w ktorej postacie maja ta plynnosc znana z wowa. Akurat animacja postaci w AoC tez mi w sumie odpowiadala, ale juz np. warhammer to byla padaka straszna, ktora mnie totalnie zniechecila do gry.
3) dynamika rozgrywki - chyba najblizej tutaj do wow'a, choc sa chainy przypominajace w pewnym stopniu rozwiazanie z AoC (w ktorym kurcze combat melowcem mi sie bardzo podobal). dla wow playerow chyba w sam raz
4) interfejs, ui - widac, ze rozwiazania garsciami brane w wow. to zle czy dobrze ? chyba jednak dobrze, bo taki np. AoC niby tez czerpal z wow'a ale ui bylo bardzo drewniane
Ogolnie jest fajnie. w aoc to juz od samego poczatku cos nie dzialalo (np. AH o ile pamietam), i z kazda godzina robilo sie tego wiecej i straszniej niestety. Tutaj wszystko zdaje sie chodzic jak nalezy. No i najwazniejsze - poki co sprawia mi frajde, nawet samo bicie mobow.
Nie wiem jak prezentuje sie endgame, nawet nie wiem jak krafting wyglada (choc np. zbieractwo przypomina jak zywo to z wowa), ale gra wg mnie ma potencjal duuzy. jesli bedzie endgame, do tego odpowiednio trudny to bedzie naprawde ciekawie.
A poki co bede sobie gral i cieszyl sie z systemu placenia za czas spedzony w grze, a nie z gory za caly miesiac.