japierdole, 7 stron zdążyliście w 1 dzień narobić :|
Mniejsza, pytanie do piejców: o jakich specjalnych ficzersach mówicie, coby się miały nie pokazać w MO ?
Bo dotychczas to powtarzają jak modlitwę rzeczy których 50% już działało w alfa, tak coby do największych tępaków mogło dotrzeć że giera jest z założenia sandbox i:
- ma full loot
- system flagowania - a.k.a ffa z konsekwencjami
- crafting - a.k.a 140kk możliwości kombinacji broni (nic o tarczach i innych nie wspomniano jeszcze) - sam crafting będzie działał na zasadzie minigierek
- siege wars i inne hujwars ktokolwiek tylko dobiegnie
- fpv bez tpv
- friendly fire (no to to jest ewenement, ciekawe jak trudno wprowadzić)
- housing + ich własny koncept jak to ma działać
- jest skill based nie lvl&gear based
- ma 10 hitboxów - przy czym startowali od 2->4->6->10, skoro działa, to działa, najwyżej zetną z powrotem do 4-6 co i tak będzie niespotykanym wyczynem w grach mmo
- świat jest seamless, na razie 1 wyspa (z docelowych 6) ma 64km2
- garść technicznych rozwiązań o których nie chce mi się pisać
+ pomniejszy zbiór dupereli dodających pikanterii, aczkolwiek nie dostępnych wraz z wydaniem
A teraz mi powiedzcie która gra nie miała choć 1 rzeczy wspomnianej wyżej ? Czyli co, obcinać hucznie obtrąbywane przez niektórych developerów pierdoły, które już od ponad 10 lat w grach rpg, online czy nawet mmorpg istnieją ?
Problem w tym że nikt jeszcze umiejętnie choć 3 z nich nie połączył, no, poza królem królów pt. UO.
I jeszcze by wyjaśnić pewną wątpliwość: ta gra nie wyjdzie z listą miilarda możliwości, które z czasem zostaną naprawione, a w międzyczasie frajerzy będą płacić za granie w betę.
Jasno i treściwie SV dało do zrozumienia że wyda tzw. bazową wersję gry - przetestowaną, działającą, z możliwie jak najmniejszą ilością błędów. Logiczne dla mnie, bo lepiej skupić się na pracy nad nowym contentem niż jechać na 3 fronty z czego
1. "odrobaczanie" błędów
2. praca nad nowym contentem
3. nieustanne zjeby od graczy za huja a nie robotę
Nie chce mi się dalej pisać. Gracze DFo są po prostu niepoprawni.
Choć pośród całej tej sieki, cieszy choć 1 pozytywny feedback
nawet na forum trollrpg
http://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/t ... o-rme.html
ps: co do aiona, to zbrzydły mi dawno te same ryje w orientalnych grach. I te szarpane modele i tekstury wraz ze sztucznymi włosami.
Powstało cokolwiek w przeciągu 5 lat co by miało jako tako chociaż odmienny styl kartonowej grafiki z wow lub koreańskich płaskich twarzy i dziwnych fryzur ?
Poza DFo nic szczególnie istotnego, EQ2 chyba ma więcej niż 5 ?
edit: guildwars mi się przypomniało