Tak ten system to ma dopiero zajebiste wady juz pisze:
a) przy duzej grupie priorytety zaczna sie nakladac.
b) Klotnie o to ze cos robimy czesciej a cos rzadziej
- przyklad ktos by sobie wzial usukane hands i ares legs na priority. ZR robimy bardz malo, a Ares legs jest nie po drodze do Bossa (przynajmniej u nas).
c) Wystapi szybko sytuacja gdzie 1 osoba bedzie mial 2-3 piece inna 0 co spowoduje ze jedna i druga bedzie miala coraz mniejsze morale na uczestnictwo ( Taki sytem jest dobry w grupie 7-8 osob w ktorej co kazdy run jest te 7-8 osob i na 100% nikt nie odejdzie jak skompetuje 3 i nikt nie bedzie sie klocil jak bedzie mial 0 i bedzie sie robic runy pod osoby co maja mniej, wszystko to jest ciezkie do zrobienia w grupie 12 osob gdzie ludzie przychodza wymiennie).
d) system dobry gdy ludzie juz sporo maja i brakuje im kilku czesci. Dla ludzi ktorzy chca np z 6 czesci i kazda jest rownie dobra ciezko jest wybrac 3 i juz widze wkurwienie keidy wybierze 3 a beda caly czas dropowaly te ktorych nie wybral.
e) Sytem gdzie ktos ma 2 piece juz a ktos 0 i wypada piece ktory obydwoje maja na 3 miejscu np i wygrywa lot osoba z 2 i dostaje 3 a tamta siedzi dalej na 0 chyba nie musze komentowac.
f) Wasz system Rhae jest BARDZO malo sprawiedliwy bardzo malo obiektywnie oceniajacy wysilek i chyba najgorszy z mozliwych jesli chodzi o rownomierne rozlozenie itemow na czlownkow staticu i jak juz pisalem sprawdza sie idealnie w sytuacji nolifowej grupy 8 graczy z ktorych kazdy cierpliwie czeka na swoj piece a pozniej lub w odwrotnej kolejnosci na piecy innych graczy. Ja bym na taki uklad poszedl ale wiem ze wielu by sie wykruszylo wiec...
g) Przy braku szczescia moze sie zdazyc sytuacja gdzie jakas osoba chodzi 50% mniej niz inna a i tak zgarnia dropy 2 razy szybciej. Ta gra jest tak zalezna od szczescia ze nie ma sensu jej ejszcze pomagac ustalajac rulesy ktore tez od szczescia zaleza.
Moglbym tak do z) wymieniac ale nie ma to sensu, bo mam nadzieje nikt nie wpadnie na taki pomysl zeby takie rulesy wprowadzic.
To co mamy teraz jest bardzo dobre i najbardziej sprawiedliwe ( I zle dla mnie bo jakby nie bylo minimow to pewnie kilka piece wiecej bym zgarnal szybciej ) Jedyne co ludzie powinni zrobic to porozumiec sie miedzy soba co komu bardziej potrzebne i uprzejmie sobie passowac 25tki.
PS: Wiem ze nie pisales o priorytetach dla jobow ale napisalem tak zeby Cie sprowokowac do wyjasnienia wlasnie