InkubPendragon napisał(a):
Olbrzymie zmiany i wydaje sie ze w dobrym kierunk...
To stwierdzenie jest delikatnie rzecz ujmując subiektywne.
Ja raczej uważam że skoro zmiany są olbrzymie (a faktycznie są) to nie mogą być "w dobrym kierunku".
Jeśli faktycznie istniała konieczność wprowadzenia olbrzymich zmian tzn że live był kompletnie spierdzielony, jeśli natomiast live był kompletnie spierdzielony to dlaczego pomimo wprowadzania poprzednich patchy(które przecież były na PTSie) nie dokonano jego zmiany wcześniej w mniejszych "kroczkach"?
Tego typu rewolucje niestety zrażają graczy i powodują ich odpływ do bardziej "stabilnych" mmo.
Mnie z punktu widzenia DoKa zmiany przerażają... właściwie to już zacząłem lvlować sorcereskę.
Overnerf praktycznie do wszystkiego powoduje że moja postać (żeby nie było - piszę o swoich odczuciach) zostaje tylko i wyłącznie z opcją zostania słabej klasy mdpsem a przecież nie lvlowałem DoKa by być słabej klasy mdpsem.
Z dużym prawdopodobieństwem rewolucja zwana 1.3 będzie miała tylko taki efekt jak rewolucja zwana 1.21 - czyli odpływ części zirytowanych graczy.
Ogólnie patch ma na celu zwiększenie wartości tzw "single target" a obniżenie aoe. Szkoda jednak, moim zdaniem, że dzieje się to na zasadzie listopada 76' a nie spokojnie, kroczkami... i przede wszystkim przemyślanie.